Valoarea Bitcoin depășește din nou pragul de 24.000 dolari

Bitcoin a depășit din nou pragul de 24.000 de dolari în ultima săptămână, ajungând la un nivel care nu a mai fost văzut din august 2022, arată datele eToro.

Bitcoin a început săptămâna trecută tranzacționându-se în jurul valorii de 21.500 de dolari, iar joi a urcat la peste 24.000 de dolari. În ciuda unei scăderi în ziua următoare, de atunci s-a stabilizat deasupra acestui prag.

Și Ether a avut o săptămână la fel de puternică, începând în jurul valorii de 1.500 de dolari înainte de a urca pentru scurt timp la peste 1.700 de dolari, cel mai înalt nivel din septembrie 2022. În prezent, se tranzacționează în jurul valorii de 1.680 de dolari.

Bitcoin nu este afectat de factorii macroeconomici – raportul Fed din New York

BTC nu este foarte afectat de știrile și problemele macroeconomice, potrivit unui raport al Rezervei Federale din New York.

Corelația pieței cripto cu piețele tradiționale a devenit una dintre temele de urmărit în 2022, pe măsură ce investitorii din întreaga lume au reacționat la creșterea inflației și la creșterile ulterioare ale ratelor.

Dar, potrivit raportului, toate acestea sunt doar zgomot pentru „Bitcoin”, care se mișcă „ortogonal” în raport cu evoluțiile monetare și cu știrile macro.

Raportul este în contradicție cu cea mai mare parte a gândirii dominante în legătură cu criptomonedele în acest moment, unde piețele au părut într-adevăr să aibă o corelație mai puternică anul trecut – deși în 2023 această corelație a fost mai puțin evidentă.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: Bitcoin țintește din nou pragul de 30.000 de dolari pe unitate

- Publicitate -

KFC a depășit pragul de 1 miliarde de lei vânzări în 2023 în România

Cea mai mare contribuție la rezultatele financiare ale Sphera Franchise Group anul trecut a avut-o KFC care a depășit...

România este pe locul secund în Europa ca număr de specialiști IT

România se clasează pe locul secund în Europa ca număr de specialiști IT, 4 din 10 angajați fiind femei,...