VACCIN COVID-19 | După două săptămâni, doar 108.000 de doze administrate

  • Campania de vaccinare împotriva Covid-19 a început oficial în România în 27 decembrie 2020.
  • După două săptămână s-au administrat doar 108.294 doze de vaccin.

După ce duminică, 10 ianuarie, s-au vaccinat alte 5.993 de cadre medicale, România a depășit pragul de 108.000 de doze de vaccin administrate în 14 zile.

Media de aproximativ 7.700 de persoane vaccinate zilnic este extrem de scăzută și nu oferă motive de optimism.

Prima săptămână a campaniei de vaccinare, dezastruoasă

La o săptămână de la lansarea campaniei de vaccinare au fost administrate numai 13.596 de doze din vaccinul Pfizer BioNTech, cu un record negativ de numai 354 doze administrate în data de 3 ianuarie 2021, până la ora 17:00.

Prima tranșă din vaccinul Pfizer BioNTech la soirea în România

27 decembrie 2020

Prima persoană din România vaccinată împotriva COVID-19 a fost o asistentă medicală de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” Bucureşti.

Mihaela Anghel este membră a echipei medicale care, la data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2, scrie Agerpres.

Cum arată planul campaniei de vaccinare

Campania de vaccinare în România se va desfășura în trei etape succesive, iar fiecare persoană va primi două doze de vaccin (a doua la cel puțin 21 de zile după cea inițială).

  • Etapa I – lucrătorii din domeniul sănătății și social – sistem public și privat;
  • Etapa a II-a – Populația cu grad ridicat de risc (adulți cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă) și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale;
  • Etapa a III-a (populația generală).

La acest moment nu există un calendar cu date clare ale începerii și finalizării celor trei etape.

Coordonatorul campaniei, Valeriu Gheorghiţă, spunea în decembrie că pentru a atinge un grad de imunizare de 60-70% din populaţie, campania ar trebui să dureze şase-şapte luni.

- Publicitate -

Ultimele

Piața investițiilor imobiliare s-a contractat cu 43%, până la un nivel de 181 milioane euro

Numărul proprietăților imobiliare tranzacționate în primul semestru a crescut cu 30% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, însă...