Utilizatorii de internet sunt îngrijorați pentru setările de confidențialitate

Majoritatea oamenilor sunt îngrijorați de securitatea sistemelor de operare mobile (21,2%) și de nivelul de confidențialitate asigurat de Google (18,3%).

Printre cele mai populare solicitări de confidențialitate s-au numărat setările Google pe Android (11,1%), regulile de securitate pentru sistemul de operare Android (7,3%) și setările WhatsApp pe Android (5,9%).

Când vine vorba despre rețelele sociale, utilizatorii au vizionat cel mai frecvent paginile de securitate Facebook (15,7%). Instagram a fost a doua cea mai populară rețea socială în ceea ce privește numărul de accesări ale setărilor de confidențialitate – ponderea sa totală de cereri a fost de 9,9%.

TikTok a ocupat locul al treilea, cu o pondere de 8,1% a cererilor pentru setări de securitate.

Printre serviciile de mesagerie, utilizatorii sunt cei mai preocupați de nivelul de securitate al WhatsApp, ponderea cererilor legate de politica sa de securitate a fost de 13,9%.

Între timp, rețeaua socială rusă VK a ajuns, de asemenea, printre primele la nivel global, cu 7,7%. VK este cea mai populară rețea socială din Rusia. Ponderea cererilor de instrucțiuni de securitate în rândul utilizatorilor ruși a fost de 25,3%.

Rezultatele au fost obținute pe baza datelor anonime privind vizitele pe site-ul web Kaspersky Privacy Checker, între decembrie 2019 și august 2021.

- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...