Ușoară scădere a chiriei pentru garsonierele din București în luna mai

Pe de altă parte, cea mai mare creștere a prețurilor medii ale chiriilor s-a înregistrat la apartamentele cu două camere

În luna mai, cea mai mare creștere a prețurilor medii ale chiriilor în București s-a înregistrat la apartamentele cu două camere, care au crescut cu 10% în sectorul 2 și cu 12% în sectorul 6.

Și în sectorul 5 s-a observat o ușoară creștere (2%), în timp ce în celelalte sectoare din capitală prețurile medii solicitate au rămas la același nivel ca în luna anterioară.

Astfel, conform datelor Storia.ro, prețurile medii ale apartamentelor cu două camere s-au încadrat între 420 de euro (sectorul 4) și 600 de euro (sectorul 1).

În schimb, în cazul garsonierelor se poate observa o scădere de 10% a prețului mediu solicitat în sectorul 5, unde o garsonieră se poate închiria, în medie, cu 270 de euro.

De asemenea, și în sectorul 1 s-au înregistrat scăderi de 5% ale prețului mediu solicitat, iar o garsonieră se poate închiria cu 370 de euro. În celelalte sectoare, prețurile medii pentru garsoniere au rămas constante.

Apartamentele de trei camere au avut prețuri medii cuprinse între 480 de euro (sectorul 6) și 950 de euro (sectorul 1). Acestea sunt relativ similare cu cele din luna anterioară.

Cea mai mare creștere a nivelului chiriei pentru apartamentele cu trei camere (4%) se înregistrează în sectorul 4, unde prețul a crescut de la 500 de euro la 520 de euro.

Interesul pentru chirii a fost pe un trend ascendent în luna mai, în comparație cu aprilie. Românii au vizualizat cu 14% mai multe pagini cu anunțuri imobiliare și au făcut cu 3% mai multe contactări comparativ cu luna anterioară.

De asemenea, interesul pentru chirii a fost mai ridicat în acest an. Datele arată că au fost vizionate cu 11% mai multe pagini cu anunțuri imobiliare și că au fost realizate cu 9% mai multe contactări.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: Cine sunt chiriașii centrelor comerciale Winmarkt România

- Publicitate -

7 din 10 români cred că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online

7 din 10 români consideră că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online decât unul tradițional,...

Lidl deschide un nou magazin în orașul Sânnicolau Mare, județul Timiș

Lidl deschide un magazin în Sânnicolau Mare, județul Timiș, pe data de 15 aprilie. Acesta este situat pe Calea...