Uși franceze sau uși glisante – ce alegi pentru a obține mai multă lumină naturală în locuință?

Atât ușile franceze, cât și ușile glisante, sunt potrivite pentru ieșirile exterioare către grădină și terasă. Ele sunt extrem de răspândite pe piața de profil din România, iar motivele pentru care se întâmplă acest lucru sunt cât se poate de numeroase: de la nevoia de mai multă lumină naturală în locuință și până la nevoia de a scoate o încăpere din anonimat.

Totuși, pentru că nu le poți avea pe amândouă în același timp, ce rămâne de făcut? Ce alegi? Ușile franceze sau ușile glisante? Mai jos ți-am pregătit o mulțime de comparații între ușile franceze și cele glisante care te vor ajuta cu siguranță să faci cea mai bună alegere. Așadar, iată despre ce este vorba.

Cum funcționează ușa glisantă? Dar ușa franceză?

În primul rând, înainte de a face marea achiziție, este important să iei în considerare funcționalitatea produsului. Așadar, pentru confortul tău, enunțăm mai jos câteva dezavantaje și avantaje ale ușilor glisante, dar și a celor franceze, din punct de vedere al funcționalității.

Ușa franceză

La capitolul funcționalitate, lucrurile sunt cât se poate de simple: vorbim despre un mecanism clasic de prindere, cu balamale, fie în interior, fie în exteriorul locuinței. Balamalele iau toată responsabilitatea de închidere-deschidere pe umerii lor, motiv pentru care atenție ca acestea să fie de foarte bună calitate.

Cât despre dezavantaje, dacă balamalele nu sunt de calitate sau nu sunt întreținute corespunzător, pot începe să devină zgomotoase și rigide. Atenție și la poziția ușilor în timpul unei furtuni: dacă acestea sunt deschise, este posibil să se izbească și să sufere anumite modificări nu tocmai plăcute.

Ușa glisantă

Despre usi glisante trebuie să știi că rulează de-a lungul unei piste ghidate ce susține întreaga greutate. Nu e nevoie de foarte multă forță în brațe pentru a le deschide, motiv pentru care sunt potrivite în casele cu copii.

La capitolul dezavantaje, este esențial să știi că pistele pe care rulează ușa, dacă sunt umplute sau deteriorate, pot afecta deschiderea și închiderea. Asta înseamnă că trebuie să cureți ușa glisantă periodic, pentru a împiedica evenimentele de acest gen.

Cât costă o ușă glisantă? Dar o ușă franceză?

Costul este un alt aspect pe care trebuie să îl ai neapărat în vedere atunci când vine vorba despre aceste uși. Bine, nu trebuie să faci achiziția ținând cont doar de preț, ci aspectul trebuie să fie întotdeauna cel care primează.

Reține că există foarte puține diferențe la capitolul costuri între ușile franceze și ușile glisante. Aici se mai adaugă și serviciile de montaj și chiar întreținere, acolo unde este cazul. Vrei să știi care este prețul real al unei uși glisante? Accesează usi-dor.ro, magazinul online din care poți chiar să faci și achiziția.

Ușile glisante sunt eficiente energetic? Dar ușile franceze?

Eficiența energetică este un aspect peste care nu poți trece cu vederea atunci când urmează să achiziționezi astfel de uși. Așadar, ușile franceze câștigă teren aici. Ele sunt de obicei considerate mult mai eficiente din punct de vedere energetic, comparativ cu ușile glisante. Totuși, să nu uităm de faptul că punctul de mijloc, cel de închidere-deschidere, poate permite pătrunderea aerului.

Ce trebuie să reții de aici este că sticla face diferența atunci când vine vorba despre eficiența energetică. În momentul de față, geamurile duble nu mai reprezintă singurele opțiuni de pe piață. Poți achiziționa geamuri triple și chiar sticlă izolată fonic, însă, după cum probabil ți-ai dat seama, și prețul final va fi unul pe măsură.

Ușile glisante oferă mai mult spațiu în locuință? Dar ușile franceze?

Atunci când ai o locuință mică și vrei ca ieșirea spre terasă să fie una elegantă, însă să nu îți răpească prea mult din spațiu, ar fi bine să alegi ușile glisante. Grație mecanismului după care funcționează, ele nu au nevoie de niciun fel de spațiu suplimentar pentru a forma unghiul de închidere-deschidere.

Totuși, dacă deja ți-au stârnit interesul ușile franceze, pentru a nu-ți răpi din spațiul interior, cel mai bine ai alege deschiderea spre exterior. În acest fel, atât unghiul de deschidere-închidere, cât și balamalele, nu vor ocupa spațiul util din interiorul locuinței.

Acestea fiind spuse, te-ai decis? Care model de ușă prezintă mai multe avantaje pentru tine? Atât ușa glisantă, cât și ușa franceză sunt o alegere înțeleaptă pentru ieșirile spre terasă!

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...