UPS investește într-o companie de camioane autonome

UPS Ventures, divizia de venture capital a UPS, achiziționează un pachet minoritar de acțiuni la TuSimple, companie care dezvoltă tehnologii de conducere autonomă. Cele două companii testează camioane autonome pe un traseu din Arizona, pentru a stabili dacă vehiculele pot îmbunătăți serviciile și eficiența în rețeaua UPS.

Acest anunț reprezintă o extindere a relației comerciale dintre UPS și TuSimple, prin intermediul căreia UPS a achiziționat servicii de transport de la TuSimple.

Colaborarea cu TuSimple va ajuta compania să înțeleagă mai bine exigențele cerute de camioanele autonome de nivel 4 în rețeaua proprie. Autonomie de nivel 4 înseamnă că vehiculul este controlat în întregime de computerul de bord, eliminând intervenția manuală. În prezent, legislația care reglementează conducerea autonomă a vehiculelor de nivel 4 impune prezența unui șofer în cabină, pentru a prelua controlul dacă este nevoie.  

Pe parcursul testelor desfășurate, curierii a pus la dispoziția TuSimple marfa necesară a fi transportată pe o rută Freight Forwarding între Phoenix și Tucson, Arizona, SUA.

Compania a lansat serviciul de conducere autonomă în luna mai a acestui an, cu un șofer și un inginer la bord și monitorizează distanța și timpul pe care camioanele îl parcurg în mod autonom, datele privind siguranța și durata transportului.

Testele realizate împreună cu TuSimple fac parte dintr-un proces de evaluare a tehnologiilor avansate pentru vehicule în rețeaua UPS Global Smart Logistics.

Compania de curierat investește în tehnologii precum IoT (Internet of Things), inteligență artificială (AI) și soluții analitice avansate pentru a crește eficiența consumului de combustibil și a îmbunătăți serviciile cu clienții, astfel încât UPS să reprezinte prima alegere a companiilor.

- Publicitate -

Veniturile din mineritul Bitcoin, vârf de 107 milioane de dolari într-o zi

Veniturile zilnice din mineritul Bitcoin au atins un maxim istoric de 107,7 milioane de dolari în ziua înjumătățirii recompenselor,...

Principalii dezvoltatori imobiliari au început să-și consolideze portofoliile de terenuri

Principalii dezvoltatori imobiliari din România au început să-și consolideze portofoliile de terenuri, iar 2024 se anunță un an foarte...