Unul din trei români ar vrea să obțină un credit în următoarele 12 luni

Mai mult de o treime dintre români (34,3%) vor să ia un credit în următoarele luni, dintre care aproape 62% doresc un credit de nevoi personale, potrivit unui sondaj Tbi Bank.

Aproape 20% dintre respondenți doresc să folosească banii pentru a-și renova locuințele, 18% au nevoie de finanțare pentru a-și cumpăra o mașină, iar alți aproape 12% doresc să cumpere aparate electrocasnice.

De asemenea, pentru majoritatea respondenților (63,8%), condițiile avantajoase sunt cel mai important criteriu în alegerea băncii pentru obținerea unei finanțări.

Mai mult de 40% dintre respondenți au declarat că au nevoie de o finanțare de până la 10.000 de lei, iar aproape 50% cred că vor achita integral creditul în maximum 3 ani.

Aproximativ 90% dintre subiecți au declarat că pot rambursa un împrumut, având în vedere contextul economic actual și situația financiară a familiei, deși unii dintre ei ar întâmpina unele dificultăți.

În cazul în care nu ar mai putea rambursa banii, aproape 35% dintre respondenți au spus că ar cere ajutorul rudelor, aproape 17% ar alege să facă un alt credit, iar 4,6% ar renunța să mai plătească.

  • Sondajul privind percepția românilor asupra finanțării a fost realizat la nivel național în perioada august-septembrie 2023 prin intermediul platformei iVox, pe un eșantion total de 1.057 de utilizatori de internet din România

CITEȘTE ȘI: Raiffeisen Bank lansează un credit bio pentru fermierii români

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...