Unu din doi tineri români își dorește să fie antreprenor sau manager

Tinerii români manifestă un interes crescut pentru antreprenoriat și management, acestea clasându-se pe primul loc în preferințele lor, după cum arată un studiu Insights PulzeZ.

Astfel, unu din doi tineri își dorește să fie antreprenor sau manager, iar unu din trei ar opta către publicitate, relații publice, marketing sau vânzări.

O carieră în IT, Software, Hardware, inteligență artificială sau game development s-a clasat pe locul 3 în preferințele tinerilor români, cu un procent de 29% dintre cei care au răspuns chestionarului.

La polul opus, doar 14% dintre tineri vor să înceapă o carieră în turism sau HoReCa, procent similar  cu al tinerilor care vor să înceapă o carieră în media, TV sau jurnalism.

Ce fel de job vor tinerii

53% dintre tineri vor un job flexibil care să îmbine lucrul de la birou cu cel de acasă, iar 17% dintre tineri vor să lucreze de la birou.

Doar 5% vor să lucreze exclusiv de acasă.

Unde vor să studieze tinerii români

Unu din trei tineri plănuiește să își continue studiile în România și să se angajeze în România, iar unu din cinci știe doar că vrea să își continue studiile aici, dar nu există un plan referitor la care va fi alegerea pe mai departe.

De asemenea, 20% dintre tinerii generației Z intenționează să plece din țară pentru a studia sau a se angaja.

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...