Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu Mureș se va moderniza

Proiectul de reabilitare, modernizare și echipare a clădirii C3 Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu Mureș va asigura condițiile necesare pentru o pregătire profesională de calitate și  relevantă pentru nevoile pieței muncii în domeniul medicinii și sectoarelor economice competitive: sănătate și produse farmaceutice, fitofarmaceutică și biotehnologii.

Proiectul prevede modernizarea spatiilor educaționale și eficientizarea energetică a clădirii. Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea formării cercetătorilor post-doctoranzi în medicină prin furnizarea unor programe de cercetare post-doctorală.

Valoarea totală a proiectului este de 49.289.221,40, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate pentru realizarea investițiilor este de 29.400.000 lei, respectiv 98,00% din valoarea eligibilă a proiectului (aproximativ: 6.320.813,54 Euro).

Proiectul de față presupune dezvoltarea și modernizarea infrastructurii Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș, ținând cont de tendințele de dezvoltare economică în raport cu cerințele pieței.

Clădirea principală a Universității a fost construită între anii 1906-1907 de către primăria orașului. Este destinată pentru spații de învățământ universitar și post-universitar, cu specific de medicină și adăpostește în principal activitățile didactice specifice facultăților de medicină și farmacie și funcțiunile anexă acestora.

Acoperișul și fațadele se prezintă într-o stare destul de bună, dar la nivelul soclului există infiltrații cauzate în principal de înălțarea nivelului de călcare în curțile interioare. Toate căile de acces, coridoare și scări laterale de la demisol până la etajul III, sunt într-o stare precară din punctul de vedere al nevoilor actuale: pereții neigienizați, pardoseli învechite, toate categoriile de instalații învechite, tâmplăriile degradate (uși, tocuri de ușa, mobilier, etc). De asemenea, starea actuală a încăperilor (laboratoare, săli de curs, sală festivă, birouri, vestiare, etc.) nu mai corespunde desfășurării în condiții normale a activităților didactice, iar numărul sălilor de curs și al laboratoarelor, etc este mult subdimensionat fata de numărul de utilizatori.

Până în 31.10.2021, data estimată pentru finalizarea proiectului, se vor realiza lucrări de reabilitare, modernizare și echipare a  clădirii, pe o suprafață de 16.192 mp, respectiv demisol, trei etaje și pod.

Recompartimentări, crearea de noi spații sau săli, înlocuirea tâmplăriei, amenajarea curților interioare, reorganizarea grupurilor sanitare existente, extinderea clădirii, lift nou, platformă de ridicare, infochioșc, lucrări de igienizare, reparare la pereți, tavane, lucrări de restaurare a mobilierului și a balustrăzilor, reabilitarea placajului, restaurarea finisajelor originale ale pardoselilor, înlocuirea finisajelor inadecvate din spațiile aferente laboratoarelor și termoizolarea clădirii, reprezintă o listă scurtă a modificărilor ce vor realizate din buget.

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...