Unirii View obține certificarea BREEAM Excellent

Proiectul de birouri Unirii View a obținut certificarea sustenabilă BREEAM cu calificativul Excellent, devenind astfel primul proiect imobiliar din România care aplică și obține certificarea verde după cele mai noi standarde, emise în 2016.

Noile criterii BREEAM lansate în 2016 sunt considerate a fi mult mai stricte față de cele precedente. Acest lucru înseamnă, pe de o parte, că proiectul Unirii View a îndeplinit o serie de standarde mult mai riguroase față de normele vechi, iar, pe de altă parte, același calificativ obținut după metodologia anterioară ar corespunde, conform noii proceduri, unui scor inferior.

„Obținerea unui calificativ cât mai bun se transpune în economii de sute de mii de euro pentru companiile care își desfășoară activitatea în proiect. În plus, actualii și viitorii chiriași ai unei clădiri de birouri dar și cei care vor lucra într-un astfel de proiect fac parte dintr-o nouă generație care a crescut conștientizând necesitatea de a reduce impactul asupra mediului înconjurător. Noi considerăm a fi o obligație comercială dar și personală încercarea de a reduce cât mai mult posibil impactul clădirilor asupra mediului înconjurător, folosind astfel cele mai recente standarde BREEAM și țintind doar nivelul Excellent”, declară Didier Balcaen, general manager Speedwell Speedwell Real Estate Development, companie desemnată să coordoneze și să dezvolte Unirii View.

Procesul de obținere a certificării BREEAM a fost coordonat de către BuildGreen, liderul pieței locale de consultanță în domeniul proiectării, dezvoltării și certificării clădirilor sustenabile din România

„Obținerea unei certificări cu un calificativ cât mai bun și un scor care să se transpună și în caracteristicile și facilitățile factuale ale proiectului a devenit imperioasă pe piața locală de birouri, acesta fiind unul dintre factorii de diferențiere într-un context în care oferta este foarte variată iar cererea nu se mai raportează doar la metri pătrați și amplasament ci și la facilitățile oferite și la beneficiile pe termen mediu și lung”, declară Răzvan Nica, managing director BuildGreen.

Unirii View este una dintre clădirile din București cu cel mai eficient etaj, având o lățime de 12 metri între fațadă și nucleul clădirii, fără stâlpi sau alte elemente de structură. Înălțimea netă va fi de 2,9 metri pe nivel, clădirea va dispune de un generator electric alocat în funcție de nevoile chiriașilor, ferestre care se vor putea deschide și un sistem de ventilație performant, elemente care vor putea permite o densitate de o persoană la opt metri pătrați.

Dezvoltarea Unirii View decurge potrivit planurilor asumate, în prezent lucrându-se concomitent la etajele 1 și 2 ale structurii supraterane. Proiectul este dezvoltat de către investitorul belgian Yves Weerts în urma unei investiții de aproximativ 33 de milioane de euro și va avea o suprafață închiriabilă de aproximativ 18.000 de metri pătrați, livrarea fiind estimată pentru vara anului 2018.

Clădirea a atins deja un grad de preînchiriere de aproape 25% după ce furnizorul de servicii și soluții software NTT Data România a închiriat o suprafață de 4.000 de metri pătrați în proiect.

Clădirea este amplasată pe bulevardul Corneliu Coposu și va avea 18 etaje: parterul, 17 etaje pentru birouri și ultimul etaj tehnic, plus o parcare subterană generoasă împărțită pe trei niveluri. Cu o înălțime care va atinge 73 de metri, Unirii View va reprezenta și cea mai vizibilă clădire din centrul Capitalei.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...