UniCredit a extins aplicabilitatea garanției InnovFin

UniCredit a aderat la pachetul de măsuri de sprijin financiar furnizat de Fondul European pentru Investiții (European Investment Fund – EIF) în contextul situației provocate de Covid-19 .

Astfel, banca are posibilitatea să asigure împrumuturi pentru capitalul de lucru către IMM-uri și companii mid-caps din regiunea CEE, cu garanții EIF de 80% (față de 50% anterior) și criterii de eligibilitate simplificate.

Aceste noi măsuri extind aplicabilitatea garanției InnovFin către companii mid-caps mari, extinzând baza de eligibilitate de la cele deja avute deja în vedere (IMM-uri sau companii cu capitalizare medie).

Garanția InnovFin a fost extinsă și pentru a acoperi finanțarea transformării digitale. Tranzacția beneficiază de sprijinul Horizon 2020, programul cadru al Uniunii Europene pentru Cercetare și Inovație, și de suportul Fondului European pentru Investiții Strategice (EFSI) – esența Planului de Investiții pentru Europa.

Aceste noi măsuri permit UniCredit să ofere suport pentru companii din România și alte 8 țări din Europa Centrală și de Est: Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, Serbia, Slovacia și Slovenia. 

UniCredit este implicată în CEE în 30 de scheme de garantare

La momentul iunie 2020, UniCredit este implicată în CEE în 30 de scheme de garantare cu suport din partea instituțiilor financiare internaționale și a băncilor de dezvoltare locale.

Banca sprijină finanțarea IMM-urilor și a companiilor mijlocii cu aproape 3,8 miliarde de euro, dintre care 1,2 miliarde de euro au fost deja utilizați.

Suma rămasă, de 2,6 miliarde de euro, include de asemenea noi scheme locale de garantare dedicate sprijinului în contextul Covid-19, totalizând 1,2 miliarde de euro, precum și, așa cum se arată mai sus, garanții InnovFin din cadrul pachetului COVID în valoare de 0,6 miliarde de euro, cu scopul de a facilita activitățile de creditare din regiune în următorii 2-3 ani.

- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...