Unelte agricole de ieri și de azi

Este obișnuit ca, atunci când ne gândim la uneltele agricole, primul lucru care ne vine în minte să fie tractoare puternice sau utilaje gigant.

Instrumentele manuale cu care strămoșii noștri au lucrat pământul, plivirea, fertilizarea, recoltarea sau însămânțarea culturilor par a fi pe cale de dispariție.

Realitatea este că munca la fermă este din ce în ce mai strâns legată de utilajele agricole grele și de noile metode de producție.

Deși, în general, unele le înlocuiesc pe celelalte, decizia trebuie luată luând în considerare investiția pe care o presupun utilajele agricole moderne – față de cele tradiționale, pe lângă productivitatea pe care o oferă și impactul pe care îl provoacă asupra mediului. Dar există opțiuni din care puteți alege.

În ciuda celor menționate anterior, instrumentele agricole antice, cum ar fi lopata, escardila, maceta sau grebla, se luptă să rămână în inventarul agriculturii moderne.

Multe dintre acestea revin datorită capacității lor de a ajuta la munca agricolă, fără a produce deșeuri sau efecte de mediu pe care le produc mașinile, cum ar fi emisiile de gaze.

Care sunt cele mai cunoscute instrumentele agricole moderne?

Tractorul, de bază pentru orice fermier. Este cea mai utilizată și mai versatilă mașină din agricultură. Puterea și dimensiunile sale îi permit să lucreze pe teren accidentat, remorcând unelte agricole.

Combina de recoltat, cea mai eficientă mașină agricolă. Cu această mașină, a fost posibilă reducerea utilizării forței de muncă și a costurilor de producție datorită capacității sale de lucru și preciziei de recoltare a recoltei. Combina de recoltat reprezintă o garanție de eficiență pentru fermier, deoarece efectuează simultan tunderea, treierarea, separarea și curățarea cerealelor.

Plug, pentru a pregăti bine pământul. Este un echipament conceput pentru a face brazde și a nivela solul datorită lamelor pe care le are. Există mai multe modele în funcție de necesitate.

Stropitor. Este un element care a evoluat de la manual la instalat pe un tractor sau auto. Este utilizat pentru pulverizare și constă în principal dintr-un rezervor de lichid, o pompă de presiune și o duză.

Utilaj pentru îngrășământ. După cum indică și numele, acest echipament agricol este folosit pentru a adăuga compost sau îngrășământ pe teren. Părțile sale principale sunt rezervorul în care este încărcat îngrășământul, tubul de cădere și distribuitorul.

- Publicitate -

România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane metri pătrați

În prezent, România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane de metri pătrați, din care...

Kingfisher, proprietarul Brico Depot, deschide un hub tehnologic în Cluj-Napoca

Kingfisher, compania internațională de bricolaj care deține B&Q, Screwfix, Castorama și Brico Depot, deschide un hub tehnologic la Cluj-Napoca,...