Unele fabrici Ford rămân închise pe termen indefinit

  • Unele fabrici Ford din SUA vor rămâne închise pe termen indefinit, scrie presa americană.
  • Conform sursei citate, doar fabrica de componente auto din Rawsonville se va redeschide, dar pentru a produce ventilatoare mecanice.

Muncitorii care vor produce aceste ventilatoare, necesare celor afectați grav de coronavirus, fac parte din sindicatul United Auto Workers și sunt voluntari, fără a fi plătiți de Ford.

Aceștia speră să producă 50.000 de ventilatoare până în data de 4 iulie.

Ford a împrumutat 8 miliarde de dolari

Compania a împrumutat recent 8 miliarde de dolari la o dobândă medie ridicată, de 9%, pentru a se menține pe linia de plutire, după ce S&P Global a retrogradat ratingul Ford în categoria junk, scrie CCN.

Americanii se așteaptă la pierderi de peste 2 miliarde de dolari în primul semestru al anului, dar cifrele vor fi disponibile la 28 aprilie, când compania va face publice rezultatele financiare.

Rezultatele, influențate de pandemia de coronavirus, nu sunt o noutate, după ce compania a închis 2019 cu pierderi de 1,7 miliarde dolari în ultimul semestru al anului trecut.

Mai mult, pe piața chineză, vânzările Ford au fost într-o cădere continuă, de la 1.2 milioane de mașini vândute în 2017 la numai 535.000 de mașini vândute anul trecut.

Ce se întâmplă cu fabrica din Craiova

Producătorul auto și-a rechemat o parte dintre angajați la fabrică de pe data de 27 aprilie, iar o altă parte, de pe 4 mai. Cu toate că angajații știu că pe 4 mai ar reîncepe producția de mașini și motoare, Ford nu confirmă oficial reluarea activității la acea dată, scrie Gazeta de Sud.

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...