Unde călătoresc românii de Paște, 1 Mai și Ziua Copilului

Anul acesta, jumătate dintre români vor alege o destinație mai ieftină sau vor căuta alte metode de a economisi atunci când călătoresc

Conform unui studiu desfășurat de STEM/MARK pentru Kiwi.com, 62.8% dintre români vor continua să călătorească în 2023, în ciuda inflației.

Totuși, 51.3% dintre români vor alege o destinație mai ieftină sau vor căuta alte metode de a economisi atunci când călătoresc. În 2022, 42% dintre românii care au călătorit prin Kiwi.com au ales vacanțe de până la 3 zile.

Întrebați ce ar face pentru a economisi bani pentru vacanțe, 56.5% dintre români au spus că nu și-ar cumpăra cele mai noi tehnologii, 43.4% nu ar mai cumpăra fast fashion, în timp ce 38.8% ar începe să gătească acasă.

Unde călătoresc românii?

Pentru călătorii în perioada Paștelui, cele mai populare destinații sunt Londra, Milano, Paris, Roma, Veneția, Bruxelles, Barcelona, Bologna, Malta și Atena. Prețul mediu al biletelor pentru datele respective este 128 euro.

Cei care vor să își ia zile libere pentru Ziua Muncii (1 mai) și-au îndreptat privirea către aceste 10 destinații, în principal: Milano, Barcelona, Paris, Roma, Londra, Bruxelles, Palma de Mallorca, Veneția, Madrid și Atena. Prețul mediu al biletelor de avion în jurul acestei date este de 120 euro.

De Ziua Internațională a Copiiilor de pe 1 iunie, cele mai populare destinații alese de români sunt Milano, Londra, Paris, Barcelona, Veneția, Istanbul, Roma, Larnaca, Alicante și Chania. Prețul mediu al biletelor este de 146 euro.

MAI MULTE | ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI BUSINESS | ȘTIRI BANI |

CITEȘTE ȘI: Incredibila călătorie cu Dacia 1300/1310 din România până în Franța

- Publicitate -

Ultimele

Piața jucăriilor din România, nivel record de peste 1,7 miliarde lei în 2022

Cifra de afaceri a pieței de jucării din România (producție & comerț) a crescut cu 14% față de 2020...