Un startup românesc obține 40.000 euro în programul Headstart

.lumen, un startup românesc obține 40.000 euro în programul Headstart și va avea șansa să câștige o finanțare suplimentară de 10.000 euro, precum și acces la cele mai bune oportunități de mentorat și networking.

.lumen (se pronunță „dot lumen”) produce ochelari ce folosesc tehnologie AI pentru a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere să se deplaseze.

Compania își propune să preia și să îmbunătățească beneficiile oferite nevăzătorilor de către un câine-ghid.

Cum funcționează programul Headstart

În cadrul programului Headstart, EIT Health a decis să sprijine 89 de startup-uri europene din domeniul sănătății, inclusiv 17 echipe din regiunile cu inovație modestă sau moderată.

Dintre acestea, șapte provin din Italia, câte două din Portugalia, Polonia și Estonia și câte unul din Grecia, România, Ungaria și Letonia.

Toate echipele obțin o finanțare în valoare de 40.000 euro pentru a-și putea dezvolta proiectele inovatoare și pentru a atrage investiții private.

Totodată, startup-urile vor concura pentru finanțarea suplimentară de 10.000 euro în cadrul finalei.

Anul acesta, peste 150 de înscrieri au provenit doar din regiunile emergente din Europa Centrală, de Est și de Sud, un număr de trei ori mai mare față de 2019.     

- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...