Un sfert dintre românii din urban nu și-au făcut niciodată un set de analize medicale

Un total de 26% dintre participanții la un studiu Medlife au declarat că nu și-au făcut niciodată un set de analize medicale.

Mai mult, doar 44% dintre respondenți și-au făcut un set de analize în ultimele 12 luni, aspect care confirmă reticența pe care o au românii în ceea ce privește prevenția.

Jumătate dintre respondenții la sondajul online obișnuiau să meargă de câteva ori pe an la medic înainte de pandemie, respectiv un procent de 50.8%.

Dintre aceștia, 79% mergeau la medic înainte de 2020 în mod special pentru controale de rutină și analize de sânge.

Contextul pandemic, însă, a schimbat comportamentele românilor în ceea ce privește vizitele la medic.

Astfel, mai mult de jumătate dintre respondenți au declarat că și-au amânat vizitele la medic în ultimele 12 luni.

Profilul celor care au amânat să meargă la medic pe timpul pandemiei este conturat în special de femei (60%) cu vârste cuprinse între 35-44 de ani (65%) cu educație medie (65%).

Întrebați care sunt principalele motive pentru care și-au amânat vizitele la medic, frica și lipsa unei urgențe medicale (77%) i-au ținut departe pe români de medic în ultimul an și jumătate.

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...