Un sfert dintre companiile mici și mijlocii au nevoie de roboți software

23,7% dintre companiile mici și mijlocii din România confirmă că au nevoie de roboți software pentru a accelera digitalizarea activității, arată un sondaj Tailent.

Aproape jumătate (47,4%) dintre companiile care au participat la sondaj consideră că roboții software inteligenți sunt utili pentru a elimina acțiuni repetitive.

Totodată, aproape 30% dintre companii consideră că utilizarea de roboți software poate duce la o creștere a eficienței muncii de la distanță.

Pentru aproape 53% dintre respondenți, principalul avantaj al roboților software pentru companie ar fi creșterea eficienței operaționale, urmat de reducerea costurilor (31,6%) și de creșterea vânzărilor (18,4%).

În plus, 39% consideră că echipa ar beneficia de sprijinul tehnologiei RPA pentru a lăsa sarcinile plictisitoare și repetitive în seama roboților software inteligenți.

Alți aproape 24% spun că angajații se vor putea ocupa astfel de activități mai creative și 8% consideră că echipa ar putea fi reticentă la integrarea tehnologiei în procesele operaționale.

29% sunt de părere că ar putea exista și unele temeri că roboții software ar putea înlocui anumite poziții din companie.

Un sfert dintre companiile mici și mijlocii din România au „angajat” roboți software

24% dintre companiile mici și mijlocii participante la sondajul Tailent folosesc deja tehnologii de automatizare, iar jumătate spun că iau în calcul integrarea tehnologiei RPA anul acesta sau în viitor.

Cu toate acestea, jumătate dintre companii consideră că principala barieră în implementarea roboților software inteligenți este costul ridicat.

Totuși, peste 47% spun că îl consideră o investiție fezabilă și avantajoasă în raport cu beneficiile.

Alți 36% consideră că se vor confrunta cu o lipsă de pregătire a angajaților privind adopția și utilizarea tehnologiei RPA.

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...