Un sfert dintre rezervările turstice din această vară au mers către litoral

Vara aceasta, primul loc în topul rezervărilor turistice (25% din total) a fost ocupat de litoral (stațiunile Mamaia, Eforie Nord, Vama Veche, Olimp și Costinești preponderent), arată datele Travelminit.ro.

23% din rezervări au fost realizate pentru marile orașe (București, Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara, Oradea).

Un procent de 21% din rezervări au mers către destinațiile balneo (Sovata, Băile Felix, Băile Herculane), iar restul rezervărilor se împart între localitățile mai mici.

Observator Turistic arată că ziua cu cel mai mare grad de ocupare a unităților de cazare a fost 16 august 2021 (în 2020 cea mai plină zi a fost 17 august, iar în 2019 a fost 19 august).

Vânzările de bilete de avion, aproape la niveluri pre-pandemice

Vânzările de bilete de avion din această vară s-au apropiat de nivelul pre-pandemic, deși efectele pandemiei sunt încă evidente la nivel de industrie.

Vola.ro a emis bilete de avion pentru aproape 100.000 de clienți în perioada iunie-august 2021, nivel la aproximativ 95% din cel atins în 2019 și în creștere cu peste 200% față de 2020.

Cu toate aceste, peste 35% dintre zborurile din sezonul de vară au fost afectate de anulări sau modificări ale orarului de zbor.

Principalele destinații externe spre care s-au îndreptat turiștii români în această vară au fost Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, Franța, Belgia și Grecia.

- Publicitate -

LPP a deschis al doilea depozit din România, dedicat vânzărilor online

Unitatea de 40.000 mp din România este al doilea centru de fulfillment gestionat de grupul polonez LPP în țara...

Al doilea Annabella Retail Park se deschide pe 1 august, la Râmnicu Vâlcea

Al doilea strip-mall Annabella Retail Park se va deschide pe 1 august la Râmnicu Vâlcea. Acesta are o suprafață...