Un român în top 10 doctori care câștigă o „avere” pe YouTube

  • Dr. Mihail (Mihail Pautov) este medic specialist în chirurgie generală și cel mai urmărit doctor român pe YouTube;
  • Mai mult, Dr. Mihail este pe locul șase într-un top al câștigurilor din YouTube.

Românul câștigă 7.008 dolari pe lună, 998 de dolari din reclamă și 6.010 dolari din vânzarea de produse.

Estimările au fost realizate de OnBuy.com, care a căutat să afle cine sunt cei mai populari medici de pe YouTube și cât de mult câștigă aceștia lunar din împărtășirea cunoștințelor lor prin videoclipuri online.

OnBuy.com a adunat date folosind un instrument creat de Sellfy, care estimează veniturile lunare minime și maxime pe care le obțin creatorii YouTube din reclame și vânzarea de produse.

Doctor Mike conduce topul

Primul pe listă la nivel mondial este doctorul Mikhail Varshavski, cunoscut și sub numele de Doctor Mike. Medicul american nu este renumit doar pentru sfaturile sale medicale, ci și pentru modul în care arată. De fapt, ambele trăsături i-au adus peste 5 milioane de adepți pe YouTube și o sumă estimată lunar la aproape 500.000 dolari în contul său bancar.

În mijlocul focarului Covid-19 el își îndeamnă urmăritorii să fie „alertați, nu panicați” și oferă cele mai recente actualizări despre virus.

Al doilea și al treilea pe listă sunt doi colegi medici din SUA, dr. Eric Bern DC și celebrul star TV Doctor Oz, ambii câștigând peste 150.000 de dolari de pe canalele lor de YouTube.

Pe locul patru se află doctorul rus Vivek Joshi, care adună câștiguri estimate de 28.130 USD lunar.

Notele „bolnave” ale doctorului Hope vin pe locul cinci în top. Medicul din Marea Britanie realizează lunar aproximativ 21.050 USD din videoclipurile postate. Alți doi britanici sunt în top 10: Bucătăria Doctorului (2.148 USD) și Junior Doctor (2.027 dolari).

- publicitate -

trebuie să citești