Un prim pas pentru benzile dedicate RATB

La sediul Primăriei Municipiului București a avut loc o întâlnire între Primarul General, reprezentanții Poliției Rutiere, ai Administrației Străzilor, ai RATB și ai Direcțiilor de Specialitate din cadrul Primăriei Capitalei, pentru a discuta strategia de implementare a sistemului de benzi unice pentru transportul public de persoane în Municipiul București.

Reprezentanții RATB au propus implementarea unui proiect pilot de benzi unice pentru 12 artere mari din Capitală, pe o suprafață de 20,5 km, prin care ar crește viteza de exploatare de la 13 km/oră la 20 km/oră.

Primarul Capitalei a subliniat că proiectul de realizare de benzi unice trebuie coordonat și cu alte măsuri de îmbunătățire a transportului public în București, cum ar fi semaforizarea inteligentă în intersecțiile din Capitală. În acest sens, Gabriela Firea a amintit că Primăria Capitalei va organiza o licitație internațională pentru achiziționarea a 500 de autobuze noi, în acest moment RATB fiind în faza de întocmire a caietului de sarcini.

De asemenea, s-a discutat despre necesitatea montării în stațiile RATB a unor sisteme electronice de informare prin care cetățenii să cunoască ora de sosire a mijloacelor de transport, pentru a crește nivelul de predictibilitate a acestora.

‘Așa cum am anunțat încă de la preluarea mandatului, acest principiu de transport este prioritar pentru Capitală. Proiectul benzilor unice are la bază mai multe studii de trafic, realizate de specialiști atât din țară cât și din străinătate, studii care demonstrează că mai multe artere din București se pot adapta acestui sistem, fără să afecteze în mod negativ traficul. Având în vedere că până în acest moment există puține artere unde avem benzi unice, iar unele din acestea sunt impracticabile din cauza mașinilor parcate ilegal, este necesară o coordonare clară cu Poliția Rutieră, pentru reglementarea acestor situații care au efecte asupra traficului. Traficul din București se va degaja semnificativ dacă va exista coordonare interinstituțională’ a declarat Gabriela Firea.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...