Un pian Steinway & Sons, model Vertegrand, scos la licitație de Artmark

Pianul Steinway & Sons, model Vertegrand, este scos la licitație pe 25 martie, pentru un preț de pornire de doar 500 euro. 

Acesta este considerat cel mai bun instrument muzical vertical din istorie și favoritul profesorilor și al muzicienilor profesioniști.

Piesa din Licitația de Curiozități Tehnice, de talie muzeală, a fost fabricată în 1922.

Modelul cunoscut sub numele K-132, a fost importat în România în anii 1930, de magazinul comerciantului evreu Nathan Mischonzniki, și destinat vânzării către familiile bucureștene înstărite.

Pasionatul de muzică Mischonzniki, «furnizor al Curții Regale», astfel cum afișează, cu litere aurite, instrumentele vândute de acesta, este cel care a înființat în 1932 celebra companie de producție muzicală Electrecord.

Piesa de colecție se află până pe 25 martie la Palatul Cesianu-Racoviță, unde poate fi admirată alături de alte aproximativ 100 de curiozități tehnice.

Printre acestea se numără istorice mașini de scris, camere de fotografiat sau de filmat, între care și un exemplar din 1938-1940 al celebrei mașini de criptat „Enigma”.

Licitația de Curiozități Tehnice va avea loc online pe platforma Artmark Live joi 25 martie, de la ora 18:30.

- Publicitate -

România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane metri pătrați

În prezent, România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane de metri pătrați, din care...

Kingfisher, proprietarul Brico Depot, deschide un hub tehnologic în Cluj-Napoca

Kingfisher, compania internațională de bricolaj care deține B&Q, Screwfix, Castorama și Brico Depot, deschide un hub tehnologic la Cluj-Napoca,...