Un nou restaurant Hercule într-un hotel din Suceava

Hercule va avea o nouă unitate, în urma unei investiții de 91.000 euro. Cel de-al patrulea restaurant Hercule va fi inaugurat în perioada următoare, în incinta Mandachi Hotel&Spa, din municipiul Suceava.

Unitatea va fi deschisă în regim de franciză și va avea specific de tavernă grecească, la fel ca toate restaurantele din această rețea. Conceptul va fi, însă, ușor schimbat și adaptat amplasării într-un hotel de patru stele: meniul va fi diversificat, vor exista mese și ospătari. 

Noua unitate va avea o suprafață de 60 metri pătrați și va fi poziționată în locul restaurantului cu specific italienesc Don Stefano, care a fost închis de curând.

Noul restaurant Hercule va avea 12 angajați și, deși își va păstra caracterul grecesc și o mare parte din meniul oferit în celelalte unități Hercule, va avea și preparate noi, cum sunt pastele cu fructe de mare, brânza feta la grătar și saganaki (aperitive grecești, pregătite în tigaie). Acestea se vor alătura diverselor tipuri de gyros, souvlaki, salată cu brânză Halloumi, toate asezonate cu sosuri din legume cultivate natural și sos tzatziki.  

Suntem nerăbdători să deschidem Hercule și am încredere că atât preparatele, cât și serviciile se vor ridica la nivelul așteptărilor clienților noștri. Din păcate, această inaugurare vine pe fondul unei decizii grele, dar necesare, pe care am fost nevoit să o iau, aceea de a închide restaurantul Don Stefano, pentru că m-am confruntat cu o problemă frecventă pe piața locală a serviciilor de lux: lipsa personalului suficient de bine calificat. Este dificil să găsești bucătari și ospătari pentru acest tip de restaurante chiar și în București, nu doar în orașele de provincie. Un alt inconvenient este salarizarea, care trebuie să fie pe măsură, și unde intervin impozitele foarte mari pe care trebuie să le suporte angajatorul, ceea ce face grea supraviețuirea unui antreprenor pe această piață. Așadar, pe de o parte te confrunți cu lipsa forței de muncă, iar pe de alta cu un sistem de taxare a salariului net care ajunge la 72%”, explică Ștefan Mandachi, fondatorul rețelei Hercule și al Mandachi Hotel&Spa.

Patru restaurante Hercule în toată țara

Rețeaua Hercule are o vechime de patru ani pe piață și funcționează în sistem de franciză, investiția într-o unitate pornind de la 48.500 euro. Taxa de franciză se ridică la 7.500 euro, iar redevența este zero. În prezent, lanțul de restaurante numără trei unități: una situată în centrul comercial Aurora Shopping Mall din Buzău, precum și două restaurante stradale, în Reșița și Vaslui.

Lanțul Hercule a înregistrat, la finalul anului 2018, o cifră de afaceri de 1,14 milioane de euro, iar pentru 2019 se estimează atingerea pragului de 2  milioane euro. 

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...