Un nou centru de asistenta sociala in Sectorul 6

.
.

Cu susţinerea Primăriei Sectorului 6, o nouă structură de asistenţă socială şi-a deschis de curând porţile în beneficiul persoanelor cu dizabilităţi.

Situat în cartierul Militari, Centrul de Reabilitare şi Recuperare Neurologică Uverturii oferă cazare, masă, îngrijire şi asistenţă specializată pentru  persoanele afectate de tulburări mentale. Cu o capacitate totală de 50 de locuri, centrul are menirea de a prelua cazurile dificile din comunitate şi de a încerca pe cât posibil integrarea în societate a celor care care au avut neşansa de a veni pe lume cu un handicap psihic.

Majoritatea beneficiarilor provin din centre de plasament destinate copiilor cu dizabilităţi, fiind respinşi de părinţi şi astfel privaţi de un mediu familial stimulant, atât de necesar unei evoluţii pozitive a stării de sănătate.

Noua structură de asistenţă socială dispune de experienţa unui personal calificat, alcătuit din doi medici psihiatri, un generalist, un psiholog, un psihopedagog şi şase asistenţi sociali. Pe durata unui an şi jumătate, toţi beneficiarii trec printr-un proces complex de evaluare menit să determine şansele de recuperare şi integrare socială.

În scopul stimulării cognitive şi a capacităţilor de adaptare şi relaţionare cu alte persoane, beneficiarii sunt implicaţi în activităţi lucrative precum confecţionare şi decorare obiecte. Un mediu stimulant aparte îl oferă mica seră amenajată în curtea complexului, acolo unde beneficiarii au ocazia de a lucra în echipă la plantarea, îngrijirea şi recoltarea legumelor ce vor ajunge ulterior, prin îndemînarea bucătarilor, chiar în farfuriile lor.

Pe lângă beneficiile stimulării şi responsabilizării persoanelor cu afecţiuni psihice, acest sistem promovează conceptul de autogospodărire la nivelul structurilor de asistenţă socială, contribuind în mod direct la reducerea cheltuielilor suportate de bugetele locale.

- Publicitate -

Extreme weather sends breakfast food prices soaring by 55% in a year

The cost of commodities that make up a typical breakfast has soared 55% in a single year, led by...

Prețurile alimentelor pentru micul dejun au crescut cu 55% într-un singur an

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma...