Un liceu din Timișoara va fi reabilitat pe bani europeni

sursa foto: renasterea.ro
sursa foto: renasterea.ro

La Timișoara a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale a Liceului Teoretic J.L.Calderon”, anunță ADR Vest.

Finanțarea nerambursabilă se acordă în cadrul axei prioritare 3 „Îmbunătățirea infrastructurii sociale” și a domeniului major de intervenție 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă” al Regio-Programul Operațional Regional (Regio-POR).

Semnatarii contractului de finanțare au fost domnii Nicolae ROBU – Primar al Municipiului Timișoara şi Sorin MAXIM – Directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional în Regiunea Vest.

Proiectul, ce se va desfășura pe parcursul a 12 luni de implementare, vizează reabilitarea infrastructurii liceului prin lucrări ce vizează structura de rezistență, fațadele, acoperișul, pardoselile, pereții, planșeele și tâmplăria, dar și refacerea sistemelor de preluare și colectare a apei pluviale, amenajarea grupurilor sanitare, reabilitarea utilităților (apă, canal, instalații electrice și termice) și amenajarea terenului de sport și a vestiarelor. De asemenea, proiectul include construirea a două case de scară și amenajarea spațiului de recreație din exteriorul clădirii. Astfel, vor fi reabilitate și echipate prin proiect 34 de săli de clasă, 16 laboratoare, 1 bibliotecă, 6 cabinete, 1 sală de sport, 1 sală de festivități, 1 sală de arte și 1 arhivă, 998 de elevi urmând să beneficieze de aceste facilități.

Valoarea totală a proiectului este de 10.387.525,33 lei (aproximativ 2.362.895,52 euro) iar valoarea finanțării nerambursabile este de 9.965.950,24 lei (aproximativ 2.266.998,07 euro).

- Publicitate -

InstaSun, invenția 100% românească evaluată la 4 milioane de euro

Lansat pe piața locală în 2023, InstaSun este un dispozitiv care aplică automat și uniform ulei de protecție solară...

Comenzile de aparate de aer condiționat au crescut de peste două ori anul acesta

În prima jumătate a acestui an, comenzile de aparate de aer condiționat au crescut de peste două ori față...