UEFA nu interzice cluburile deținute de stat. Steaua poate juca în Europa

Nicio regulă din statutul UEFA nu interzice participarea în competițiile fotbalistice profesioniste a cluburilor deținute sau finanțate de stat.

Poziția oficială a forului european vine în urma unei solicitări trimise de Asociația Steliștilor 47.

Prin urmare, se deduce logic că Stelei nu îi poate fi interzis legal dreptul de a participa în Liga 1, dacă reușește promovarea în acest an.

Manipularea comună, presă sportivă și „afaceriști”, din anii 1998-2000, conform căreia UEFA interzice cluburile deținute de stat, a dus la falimentul fotbalului românesc.

Astfel, preluate de „finanțatori” dubioși, cluburi istorice precum Rapid, Universitatea Craiova, Universitatea Cluj, Progresul București, Sportul Studențesc sau Petrolul Ploiești au ajuns istorie.

Steaua fotbalului românesc

Din 2017, după reactivarea secției de fotbal, Steaua a urcat constant, iar în acest sezon competițional evoluează în Liga a 2-a, unde ocupă locul 5.

Mai mult, clubul militar a atras finanțări importante atât de la stat cât și de la sponsori, are un stadion nou și investește puternic în modernizarea terenurilor de fotbal din complexul sportiv Ghencea și construcția unei academii de fotbal.

CSA Steaua București a obținut în instanță recunoașterea faptului că palmaresul echipei de fotbal, de la înființare până în 1998, îi aparține.

Steaua rămâne cel mai important club de fotbal din țară, având în vitrină o Cupă a Campionilor Europeni, o Supercupă a Europei, 20 de titluri naționale și 19 Cupe ale României.

CITEȘTE ȘI: Steaua face demersuri pentru a modifica Legea Sportului

- Publicitate -

LPP a deschis al doilea depozit din România, dedicat vânzărilor online

Unitatea de 40.000 mp din România este al doilea centru de fulfillment gestionat de grupul polonez LPP în țara...

Al doilea Annabella Retail Park se deschide pe 1 august, la Râmnicu Vâlcea

Al doilea strip-mall Annabella Retail Park se va deschide pe 1 august la Râmnicu Vâlcea. Acesta are o suprafață...