All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

miercuri | 2 decembrie | 2020
0.2 C
București

Uber vrea să devină o platformă de mobilitate cu zero emisii

Uber vrea să devină o platformă de mobilitate cu zero emisii până în 2040, toate călătoriile urmând să fie realizate în vehicule cu zero emisii poluante.

Până în 2025, 50% din totalul kilometrilor parcurși în șapte capitale europene (Amsterdam, Berlin, Bruxelles, Lisabona, Londra, Madrid și Paris) se vor realiza în vehicule cu zero emisii.

Acest lucru va fi posibil, parțial, datorită fondurilor pe care Uber le pune la dispoziția a sute de mii de șoferi din Europa, Statele Unite și Canada, în valoare de 800 milioane de dolari.

Cu ajutorul acestor fonduri, șoferii vor putea face tranziția către mașini cu zero emisii.

- PUBLICITATE -

Uber va continua extinderea serviciului Uber Green în Europa, prin intermediul căruia utilizatorii pot călători în mașini cu un nivel scăzut de emisii, pentru o mică taxă suplimentară.

Până la finalul anului 2021, Uber Green va fi disponibil, de la cele 37 de orașe în care serviciul este disponibil în prezent, în 60 de orașe, printre care se numără Londra și Barcelona.

Astfel, utilizatorii vor putea alege o călătorie cu zero emisii în orașele care reprezintă 80% din business-ul european al Uber.

În România, pentru un Uber Green se așteaptă opt minute

În România, Uber Green este disponibil din februarie 2018. Cei care aleg să călătorească folosind acest serviciu pot comanda mașini 100% electrice pentru care așteaptă, în medie, 8 minute.

Până acum, mai mult de 225.000 de pasageri au ales să călătorească cu Uber într-o mașină electrică. În total, aceștia au parcurs o distanță de aproape 3.000.000 km.

Un alt pas făcut de companie pentru a oferi noi opțiuni de micro-mobilitate a fost integrarea trotinetelor electrice Lime în platforma Uber.

Începând cu luna iulie a acestui an, bucureștenii au posibilitatea de a închiria o trotinetă Lime prin intermediul aplicației Uber, având astfel mai multe variante de transport sustenabil și accesibil.

Mașini la prețuri preferențiale pentru șoferii Uber

Pentru a ușura tranziția șoferilor către vehicule cu zero emisii, Uber a încheiat o serie de parteneriate care reprezintă o premieră pentru industrie.

Compania a semnat un parteneriat strategic cu Renault-Nissan pentru a le asigura șoferilor din mai multe țări europene, care folosesc aplicația Uber, accesul la mașini electrice la un preț convenabil.

În Marea Britanie, Uber și BP au semnat un acord care le oferă șoferilor din Londra acces la hub-uri de încărcare dedicate, iar în Franța, parteneriatul cu EDF va asigura o nouă infrastructură de încărcare rapidă, dar și reduceri pentru instalațiile de încărcare ce pot fi utilizate acasă.

În România, Uber a încheiat un parteneriat cu Volkswagen pentru a-i ajuta pe șoferi să acceseze reduceri pentru achiziționarea de mașini electrice.

- PUBLICITATE -