Turul Ciclist al României 2019 începe la Cluj-Napoca

Ţara noastră are o lungă tradiţie în ciclism, fiind a şasea din lume care a găzduit un tur naţional, în 1934. „Mica Buclă” este inclusă în calendarul competiţional al Uniunii Cicliste Internaţionale, care anul acesta a promovat competiţia la categoria 2.1.

La ediţia din 2019 a Turului României vor fi prezente 20 de echipe, dintre care 6 naţionale şi 14 continentale: Team Novak, Echipa Naţională a României, Lokosphinx (Rusia), VosterATS Team (Polonia), Giotti Palomar Victoria (România), LKT Team Brandenburg (Germania), Vivo Massi (Paraguay), Kyiv Capital (Ucraina), Echipa Naţională a Slovaciei, CCC Development Team (Polonia), Elkov Author (Cehia), Team Hurom (Polonia), Friuli Cycling Team (Italia), Team Illuminate (SUA), Monkey Town (Olanda), Echipa Naţională a Rusiei, Echipa Naţională din Belarus, Echipa Naţională a Estoniei, Pannon Cycling Team (Ungaria), precum şi Vino Astana Motors (Kazakhstan).

Aproximativ 140 de ciclişti se vor lupta pentru tricoul galben, în cadrul a 5 etape, printre care şi Serghei Ţvetcov, câştigătorul ediţiei din 2018 a Turului României, care a concurat pentru Echipa Naţională a României. Sportivul va concura şi anul acesta pentru a-şi apăra titlul.

Turul Ciclist al României începe la Cluj-Napoca

Ceremonia de deschidere oficială a Turului României va avea loc pe 10 septembrie, la Cluj-Napoca, începând cu ora 19:15, în parcarea Cluj Arena, fiind deschisă publicului. Tot în preambulul primei etape a Turului României, pe 10 septembrie, la Cluj-Napoca vor avea loc, o serie de evenimente conexe competiţiei sportive, destinate pasionaţilor de bicicletă şi copiilor.

Bike Show cuprinde o serie de ateliere pe bicicletă, curse de sprinturi, speed race, acrobaţii, outdoor cycling şi ateliere de siguranţa biciclistului pentru copii. La cursa copiilor sunt invitaţi să ia parte, în aceeaşi zi, micii ciclişti cu vârste cuprinse între 8 şi 15 ani. Evenimentele au loc în zona pietonală Cluj Arena, pe 10 septembrie, între 15:00 şi 21:00.

Bike Show şi Cursa Copiilor vor avea loc şi la Târgovişte, pe 13 septembrie, adiacent celei de-a treia etape a Turului României, între orele 15:00-21:00, la Complexul Nataţie, dar şi la Bucureşti, pe 15 septembrie, adiacent etapei finale a Turului României, între orele 10:00-16:00, în alveola Kiseleff, din Piaţa Victoriei.

Un alt eveniment conex Turului României este King of the Mountain, concurs de căţărare pe off-road. Cursa are loc pe 14 septembrie, adiacent celei de-a patra etape a Turului României, şi ia startul la ora 12:00, la Telegondola Sinaia, având ca punct de finish Cabana Piatra Arsă, la o altitudine de 1920 metri. Căţărarea pe şoseaua TransBucegi are o lungime de 17 kilometri şi 1000 de metri diferenţă de nivel.

Turul Ciclist al României 2019, program competițional

Etapa 1 (11 septembrie) Cluj-Napoca- Sighişoara (168 kilometri)
Traseu: Cluj-Napoca – DN1C- Vălcele-Apahida – Sighişoara
Start festiv: 10:45 – Cluj-Napoca, Parcarea Cluj-Arena

Etapa 2 (12 septembrie) Braşov-Focşani (176.3 kilometri)
Traseu: Braşov – DN 11 – Focşani
Start festiv: 10:45 – Braşov, Auchan Coresi Shopping Resort

Etapa 3 (13 septembrie) Buzău – Târgovişte (121.6 kilometri)
Traseu: Buzău – E 85 – Târgovişte
Start festiv: 12:45 – Buzău, Piaţa Daciei

Etapa 4 (14 septembrie) Ploieşti – Piatra Arsă (126 kilometri)
Traseu: Ploieşti – RAR Prahova – DN 72/DJ156 – Piatra Arsă
Start festiv: 11:50 – Ploieşti, Auchan

Etapa 5 (14 septembrie) Bucureşti (100.3 kilometri, circuit urban)
Traseu: Piaţa Victoriei – Şoseaua Kisseleff – Piaţa Arcul de Triumf – Bulevardul Regele Mihai I – Piaţa Presei Libere (18 ture)
Start festiv: 12:00 – Şoseaua Kiseleff, Piaţa Victoriei

Traseul pe care vor pedala cicliştii se întinde pe o distanţă de 688 de kilometri şi a fost conceput pentru a surprinde unele dintre cele mai spectaculoase peisaje. Porneşte din Cluj-Napoca, ajunge pe TransBucegi (Drumul Babelor) la o altitudine de 1950 de metri, în premieră naţională pentru o competiţie, şi se încheie în Bucureşti. Sighişoara, Braşov, Focşani, Buzău, Târgovişte, Ploieşti sunt alte oraşe aflate pe traseul Turului României 2019.

- Publicitate -

Ultimele

Românii sunt mai puțin interesați să cumpere locuințe și se orientează spre închiriere

Ponderea celor care plănuiesc să achiziționeze o locuință în următoarele 12 luni a scăzut cu 8%, de la 45%...