Tu de la ce vârstă consideri că o persoană este bătrână? Generația Z spune 60 de ani!

Majoritatea tinerilor din Generația Z consideră că o persoană este în vârstă atunci când depășește pragul de 60 de ani (53%), spre deosebire de doar 28% dintre pensionari, arată un studiu Digital Intelligence.

Același studiu mai arată că 64% dintre respondenții cu vârsta de peste 50 de ani sunt de părere că o persoană poate fi considerată bătrână odată cu atingerea vârstei de 70 de ani.

În România, convingerea că oamenii nu se mai distrează după ce nu mai sunt la prima tinerețe este foarte răspândită, iar 75% dintre tineri cred că activitățile și romantismul se estompează mai ales după vârsta de 65 de ani.

Mai mult, doar 23% dintre respondenții generației Z consideră că pensionarii au o viață sexuală activă, spre deosebire de 49% dintre respondenții vârstnici.

Peste 60% dintre seniori raportează vieți pline de dinamism la vârsta a treia, susținând că vârsta nu este deloc un obstacol și că sunt deschiși chiar să îmbrățișeze relații noi, iar 41% obișnuiesc să iasă la întâlniri cu alte persoane.

Generația Z vede bătrânețea ca lipsită de dinamism

Cifrele arată că generația Z percepe viața pensionarilor ca pe una lipsită de dinamism și energie: doar 22% dintre respondenți cred că seniorii își petrec timpul călătorind, iar 20% cred că pensionarii obișnuiesc să iasă în oraș.

Pe de altă parte, peste jumătate dintre pensionari consideră că una dintre activitățile preferate de seniori este să iasă în oraș cu prietenii (57%), urmată de călătorii (42%).

Viziunile celor două generații par să coincidă atunci când au fost întrebați dacă dansatul poate reprezenta o activitate a bătrânilor: 20% dintre pensionari văd dansul ca pe un obicei de a ieși din rutină vs 11% dintre tineri.

CITEȘTE ȘI: CEC Bank emite carduri pensionarilor și le trimite gratuit acasă

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

7 din 10 români cred că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online

7 din 10 români consideră că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online decât unul tradițional,...

Lidl deschide un nou magazin în orașul Sânnicolau Mare, județul Timiș

Lidl deschide un magazin în Sânnicolau Mare, județul Timiș, pe data de 15 aprilie. Acesta este situat pe Calea...