Participanții la un studiu Focal Hive previzionează că tehnologiile cu cel mai mare grad de adopție în următorii 2 ani în România sunt Inteligența Artificială și Machine Learning (74%).
La polul opus se află Biometrics, indicată de doar 7% dintre participanți.
Cloud computing continuă să fie în topul preferințelor în ceea ce privește mediile de stocare și dezvoltare a soluțiilor noi (79%).
Specializările cele mai căutate de către companiile românești vor rămâne cele care implică dezvoltarea generală de software (22%), urmate de Business Intelligence & Analytics (13%).
Inovația stă în topul preocupării managerilor, 64% dintre companiile incluse în studiu confirmând că inovația este un factor decisiv pentru succes.
La polul opus, studiul relevă o preocupare foarte mică pentru creșterea diversității și diminuarea inegalităților sociale din companii.
Ce impact a avut pandemia asupra companiilor IT
În 2020, 60% dintre companiile românești din IT au avut o cifră de afaceri cu aproximativ 50% mai mare față de anul anterior, arată un studiu Focal Hive.
Pe de altă parte, 26% dintre antreprenorii din IT respondenți la studiu au înregistrat o cifră de afaceri mai mică, diferența fiind dată de tipul de activitate al companiei.
36% dintre companiile din IT și-au continuat planurile de recrutare de dinainte de începerea pandemiei, în condițiile în care 28% au pus stop recrutărilor.
Lucrul remote a avut prioritate, însă comunicarea în cadrul echipelor s-a dovedit a fi mai dificilă decât de obicei.