TREI trucuri esențiale pentru crearea unui design reușit al site-ului tău

Ne aflăm într-o eră în care internetul a schimbat complet comunicarea și felul în care interacționează oamenii. Astăzi site-urile web au devenit tot mai mult o formă de exprimare creativă, un mijloc de comunicare și o formă de colaborare și înlesnire a diverselor tranzacții. Există chiar o zicală adaptată conform căreia “astăzi, dacă nu ai un website, nu exiști”. 

Fie că este vorba despre un site personal sau unul pentru o companie, produs sau serviciu, cu toții suntem invadați de o mulțime de idei creative legate de conținut și de funcționalități ale unei pagini.

Însă nu la fel de ușor se întâmplă lucrurile atunci când trebuie găsite soluții concrete legate de aspect, grafică și design.

Pentru cei care sunt pe cale să își construiască un site, prin propriile forțe, sau solicitând ajutorul unui profesionist, articolul următor le poate veni în ajutor cu câteva sfaturi practice, menite să ușureze procesul decizional legat de această etapă.

Iată câteva trucuri de care se poate folosi oricine, pentru a-și ușura conceperea unui site cu un design atrăgător și modern:

1. Folosirea unor modele de pagini sau site-uri drept inspirație

Chiar dacă suntem cu toții consumatori de site-uri, nu înseamnă ca le analizăm întotdeauna și din punct de vedere estetic și funcțional. De fapt, de cele mai multe ori folosim termeni mult mai vagi, legați de emoțiile și senzațiile pe care le experimentam când ne aflăm pe un site sau altul. Dar asta este mai greu de transmis unui designer care încearcă sa transpună viziunea cuiva pe un ecran. Tocmai de aceea, o primă recomandare este legată de crearea unei liste cu pagini sau modele de site-uri, pentru inspirație. Ați găsit un site frumos, care vă place? Este indicat sa îl salvați undeva, fie într-un bookmark, fie într-un document, și astfel să aveți la îndemână o colecție în care să puteți oricând prelua sau transmite cuiva idei concrete. Unele pagini vor fi mai complexe, altele mai simple și poate chiar minimaliste. Făcând un exercițiu simplu, din răspunsul la întrebarea: ce ne place la un anume site, vom putea sintetiza ce anume dorim să preluăm în proiectul propriu.

2. O imagine face cât 1000 de cuvinte

Un site ce folosește puterea imaginilor, a clipurilor video, și a graficii, va fi mai atrăgător și, implicit, unul mai ușor de reținut de vizitatori. Desigur, aici intervin și alte aspecte, precum găsirea unui bun echilibru între performanță și design. Prea multe imagini pot îngreuna navigarea sau crește timpii de redare a paginii pe diverse dispozitive. De aceea este important să fie prevăzute de la început toate aceste aspecte, să se optimizeze imaginile, și bineînțeles să se folosească servicii de hosting de o calitate foarte bună pentru a ne asigura performanțe optime ale site-ului, cum sunt serviciile oferite de BTSTelecom.ro. Consumăm informații vizuale mult mai mult astăzi, iar studiile arată faptul ca oamenii rețin 80% din ceea ce văd și doar 20% din ce citesc. 

3. Utilizarea regulilor de font și tipografie și alegere a culorilor nu e opțională.

Alegerea la întâmplare sau alegerea greșită a unei culori sau a fontului poate respinge utilizatorii.  Înțelegerea și aplicarea regulilor de baza legate de fonturi, spațiere, combinații de culori dar și de aranjarea a structurii unei pagini, sunt elemente care vor asigura o coerență suplimentară a aspectului unui site. Fontul trebuie să se identifice și în grafica generală a paginii, să fie lizibil, modern, să contrasteze plăcut cu fundalul site-ului. O limitare a opțiunilor în acest caz poate fi un lucru bun, întrucât regulile de design spun de folosirea a maxim doua fonturi, cu reguli clare când și unde trebuie fiecare folosit. Același lucru este valabil și în cazul culorilor. Sunt soluții deja analizate, încercate și  testate, care funcționează. Nu trebuie decât aleasă o formulă potrivită, din cele deja existente.

În concluzie, construirea unui site cu un design încântător nu este simplă, însă, oricine se poate pregăti corespunzător pentru acest proces, aplicând trucurile de mai sus și asigurându-se astfel cele mai bune șanse de a obține cu ușurință un rezultat atrăgător și reprezentativ.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...