Trei sferturi dintre români cred că și-ar găsi job în mai puțin de trei luni

Optimismul românilor este la cote ridicate, similare cu perioada prepandemică. Peste 74% dintre ei fiind convinși că ar reuși să se angajeze în mai puțin de 3 luni.

Dintre aceștia, mai bine de jumătate cred că ar putea să găsească locul de muncă pe care și-l doresc în mai puțin de o lună, arată eJobs.

În același timp, 46% dintre oameni nu ar face nicio concesie: nu ar accepta sub nicio formă un salariu mai mic, nu s-ar reloca și nici nu ar lua în calcul un job departe de domiciliu.

Totuși, 31% dintre candidați ar face o reconversie profesională dacă ar găsi un job cu perspective mai bune.

În același sens, 13% ar accepta chiar un salariu mai mic dacă noul loc de muncă ar fi mai aproape de casă, iar 10% ar fi dispuși să-și schimbe domiciliul.

La ce salarii se așteaptă românii

Cei cu zero experiență cred că merită un salariu de 2.500-3.000 lei pe lună, mai mare decât cei care au deja 1-2 ani de experiență pe piața muncii.

Aceștia cred că sunt îndreptățiți la 2.000-2.500 lei pe lună.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...