Trei din zece români reușesc să economisească bani în fiecare lună

Din 10 români, 3 reușesc să economisească în fiecare lună, mai mulți decât anul trecut. 5 pun deoparte doar o sumă modică și 2 din 10 români nu economisesc deloc, arată datele Provident.

O treime dintre adulții între 35 și 54 de ani economisesc lunar o sumă rezonabilă, o creștere semnificativă față de anul precedent. În creștere moderată este numărul celor de peste 55 de ani.

Aproape 25% dintre respondenți au declarat că sunt într-o poziție financiară mai bună acum decât anul trecut, cu cea mai mare creștere în rândul adulților până în 54 de ani.

Pe de altă parte, 34% dintre români nu au făcut nicio economie în ultimele 12 luni. Dintre cei care au reușit să pună bani deoparte, cei mai cumpătați au fost tinerii între 18 și 24 de ani care, în procent de 46%.

Pentru 32% dintre români, banii pe care i-au economisit le-ar ajunge pentru minimum 6 luni. În plus, 10% dintre ei spun că suma economistă le-ar fi suficientă pentru un an.

Numărul celor care spun că s-au împrumutat în ultimele 12 luni de la instituții financiare (bancare și nebancare) a crescut cu aproape 13% față de anul trecut.

În ceea ce privește planurile de viitor, 61,7% dintre români afirmă că nu vor să ia un împrumut în următoarele 12 luni, motivele principale fiind cumpătarea (19%) și îngrijorări  legate de evoluția situației financiare.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: Românii au donat peste 4,3 milioane lei prin platforma Galantom în 2022

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...