Trei clădiri de birouri Skanska vor fi certificate WELL Health-Safety Rating

Trei clădiri de birouri din București se numără printre primele din portofoliul Skanska, din regiunea CEE, care au fost înscrise pentru a primi certificarea WELL Health-Safety Rating.

Cel mai nou sistem de evaluare a clădirilor, introdus de International WELL Building Institute (IWBI), este unul dintre cele mai recente rezultate ale Grupului operativ IWBI pentru COVID-19.

Sistemul de evaluare ia în calcul calitatea ridicată a spațiilor de birouri și cele mai înalte standarde de siguranță, care au fost stabilite pentru a reduce transmiterea bolilor cu risc și pentru a facilita crearea unui mediu de lucru sănătos și sigur.

Primele proiecte Skanska ce vor urma să primească această certificare în lunile următoare sunt 9 clădiri din regiunea CEE: Equilibrium, Campus 6.2 și Campus 6.3 (România), Parkview (Republica Cehă), Brama Miasta I si II, Spark B, Centrum Poludnie faza I și Wave A (Polonia)

Clienții companiei care au decis să revină la „noua normalitate” de la birou au putut beneficia de experiența Skanska și de noile standarde de siguranță implementate.

Astfel „Care for Life Office Concept” este dezvoltat pentru a răspunde nevoilor actuale ale celor care folosesc spațiile de birouri.

Noua abordare nu ia în considerare doar confortul, ci și protejarea utilizatorilor în fața răspândirii microbilor.

Este oferită consultanță profesională pentru chiriași și sunt implementate mai multe protocoale de siguranță și soluții pentru a reduce transmiterea coronavirusului sau a oricărei alte posibile infecții în viitor: măsuri privind distantarea fizică și regândirea spațiilor de birouri, conceptul de clădire touch-free, plan detaliat de dezinfectare și calitatea aerului.

Următorul pas, care validează crearea unor spații de lucru sigure, este înscrierea clădirilor de birouri Skanska din regiunea CEE pentru obținerea certificării WELL Health-Safety Rating, acordată de IWBI.

O inițiativă a IWBI, certificarea WELL Health-Safety Rating se bazează pe orientări ale mai multor instituții globale, precum: Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), centrele globale și agențiile de gestionare a situațiilor de urgență, dar și instituții recunoscute pentru certificarea standardelor, cum ar fi ASTM International și ASHRAE sau instituțiile academice și de cercetare de top.

Acest nou sistem de evaluare poate ajuta companiile să-și adapteze spațiile de birouri la realitatea post-covid19.

- Publicitate -

Sibiu și Brașov, cele mai apreciate orașe din România. Tulcea, Călărași, Ploiești sunt la polul opus

Sibiu, Brașov și Arad sunt cel mai bine clasate orașe din România, din punctul de vedere al standardelor de...

1 din 2 români au probleme cu acoperirea cheltuielilor de bază

Pentru 1 din 2 români cheltuielile de bază sunt principala preocupare când vine vorba de situația personală, conform studiului...