Tranzacțiile imobiliare din Europa Centrală și de Est au revenit pe creștere

Evoluția a fost susținută mai ales de performanțele înregistrate de piețele din România și Slovacia

Trending

Volumul tranzacțiilor cu active imobiliare generatoare de venituri (birouri, spații de retail, logistice și industriale și hoteluri) din Europa Centrală și de Est a revenit pe creștere anul trecut.

România a avut o creștere de aproape 40% a volumului investițional, trecând astfel pe poziția a treia în regiune, după Polonia și Cehia, din punct de vedere al valorii tranzacționate, arată Cushman & Wakefield Echinox.

La nivel regional, volumul tranzacționat a totalizat aproape 10,7 miliarde euro, în creștere cu 6,6% comparativ cu anul anterior, în condițiile în care în 2021 piața s-a contractat cu 4,3%.

Creșteri ale volumelor au fost raportate în toate piețele din regiune, cu excepția Cehiei, care a înregistrat al doilea an consecutiv de scădere. Polonia a avut o creștere de 2,2% și Slovacia de 45,9%.

În timp ce în Polonia investitorii străini din Statele Unite, Germania sau Suedia, au continuat să domine piața, semnând marile tranzacții, în celelalte piețe se remarcă o pondere în creștere a capitalului local.

Astfel, în restul regiunii, aproape 40% din volumul tranzacționat în 2022 reprezintă plasamente ale investitorilor locali.

Cei mai activi investitori au fost Pavăl Holding din România (cu achiziții de 450 milioane de euro pe piața locală) și Adventum din Ungaria (cu achiziții de 350 de milioane euro pe piețele din Ungaria, Cehia și Polonia).

CITEȘTE ȘI: Zonele urbane la nivel global sunt în proporție de 39% verzi

- Publicitate -

Ultimele

Românii au făcut mai puține comenzi de mâncare gătită în 2022

Numărul lunar de comenzi pentru mâncare gătită a scăzut de la 4,4 în 2021, la 3,3, anul trecut, arată...

Trebuie să citești