Tranzacții pentru 200.000 mp de spații logistice de la începutul anului

Piața locală a spațiilor logistice și industriale a înregistrat, în primele trei luni ale anului, tranzacții pentru aproape 200.000 metri pătrați.

Este un volum dublu față de perioada similară a anului precedent, potrivit datelor Cushman & Wakefield Echinox.

Reînnoirile de contracte au reprezentat doar 16% din volumul tranzacționat, astfel că cererea a fost determinată în primul rând de contracte noi și de proiecte de relocare.

Trebuie notat că mai mult de 40% din tranzacții au fost de preînchiriere.

București a atras aproape 60% din volumul tranzacționat, o activitate importantă fiind observată și în Timișoara, Pitești (câte 10% din volumul tranzacționat) sau Brașov (7%).

Cea mai importantă dezvoltare finalizată în acest an a fost extinderea cu 10.000 mp a centrului de distribuție Decathlon în cadrul parcului logistic dezvoltat de WDP Ștefănești.

În cadrul aceluiași proiect a fost semnată și una dintre cele mai mari tranzacții ale începutului de an, eMag închiriind un spațiu de 11.000 de metri pătrați.

În prezent, dezvoltatorii au în construcție spații noi cu o suprafață cumulată de peste 450.000 de metri pătrați.

București rămâne cea mai activă piață, în jurul capitalei fiind concentrate circa 55% din noile spații aflate în construcţie.

Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov, alături de Craiova, unde va fi construit un nou centru logistic pentru Profi, sunt de asemenea active.

- Publicitate -

România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane metri pătrați

În prezent, România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane de metri pătrați, din care...

Kingfisher, proprietarul Brico Depot, deschide un hub tehnologic în Cluj-Napoca

Kingfisher, compania internațională de bricolaj care deține B&Q, Screwfix, Castorama și Brico Depot, deschide un hub tehnologic la Cluj-Napoca,...