Tranzacții imobiliare de jumătate miliard euro în primele nouă luni din 2021

Valoarea totală a investițiilor imobiliare a depășit 540 milioane euro în România în primele nouă luni din 2021, potrivit Colliers.

Piața de investiții a scăzut în ansamblu, raportat la tranzacțiile imobiliare de 820 milioane euro încheiate în aceeași perioadă din 2020.

Vânzarea de către Atenor a Hermes Business Campus (75.000 mp) către fondul maghiar Adventum pentru 150 de milioane euro a marcat cea mai mare tranzacție a trimestrului.

S-a remarcat, de asemenea, și prin faptul că a fost cea mai mare tranzacție cu un singur activ, de la vânzarea hotelului Radisson Blu în 2017.

Totodată, CTP a cumpărat de la Zacaria un portofoliu de depozite de 110.000 mp, din mai multe orașe, pentru 60 de milioane euro.

Și Fortress, un fond de investiții sud-african, și-a făcut intrarea pe piața locală de logistică prin achiziționarea noului proiect ELI Park 1 de lângă București (50.000 mp).

La nivelul Europei Centrale și de Est (CEE), volumul investițiilor imobiliare va crește și va atinge niveluri similare cu 2020, de aproximativ 10 miliarde euro până la sfârșitul lui 2021.

Locațiile centrale din capitale rămân principala țintă a investitorilor în cele mai mari economii europene, în special în sectorul birourilor, dar și orașele de rangul doi atrag atenția.

- Publicitate -

Cât de pline sunt mijloacele de transport în comun din București? Poți vedea pe Google Maps

De astăzi, călătorii pot vedea în timp real, în aplicaţia Google Maps, gradul de încărcare al mijloacelor de transport...

Continental Tires Timișoara închiriază un depozit pentru stocarea anvelopelor

VGP anunță finalizarea celei de-a 8-a clădiri din VGP Park Timișoara odată cu livrarea depozitului către Continental Tires Timișoara,...