Tranzacții imobiliare de aproape 100 milioane euro la început de an

Clădirile de birouri și proiectele industriale, rămân preferatele investitorilor

Investițiile imobiliare realizate în România în primul trimestru din 2021 au totalizat 98 milioane euro, în scădere cu 19% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În total, în primele trei luni, au fost închise nouă tranzacții imobiliare, cu o valoare medie de 11 milioane euro, arată datele CBRE Research.

Cea mai mare tranzacție a fost achiziția clădirii de birouri Bucharest Financial Plaza, vândută de BCR către fondul austriac de investiții Immofinanz pentru 36 milioane euro.

București a continuat să fie destinația preferată a investitorilor, atrăgând 57% din volumul total tranzacționat în primul trimestru, respectiv trei din cele nouă tranzacții.

Alte orașe care au atras atenția investitorilor au fost Timișoara, Arad și Caransebeș, în special pentru achizițiile de proiecte industriale, cu o valoare cumulată de 20 milioane euro.

Cei mai dinamici investitori au fost companii din Austria și Cehia, care au generat aproximativ 60% din volumul tranzacționat în primele trei luni.

Investitorii români au fost implicați în 4% din volumul tranzacționat, respectiv în achiziția unei clădiri de birouri în Brașov.

Randamentele investițiilor imobiliare au rămas stabile pe toate cele trei sectoare: 7% pentru spațiile de birouri, 7,75% pentru cele industriale și 7% pentru retail.

- Publicitate -

Volumul tranzacțiilor pe piața de investiții imobiliare, la jumătate anul trecut față de 2022

Anul 2023 s-a încheiat cu investiții imobiliare în valoare totală de aproximativ 476 milioane de euro, în scădere cu...

Cum îți poți finanța propria afacere

Dacă ți-ai dorit de mult timp să devii antreprenor, însă lipsa de capital te-a ținut pe loc, trebuie să...