Tranzacții imobiliare de 120 milioane de euro în primul trimestru din 2023

Tranzacțiile în segmentul industrial și logistic reprezintă aproximativ 50% din volum, iar cele din segmentul birourilor circa 40%

Primul trimestru din 2023 s-a încheiat cu investiții imobiliare în valoare totală de 120 milioane de euro în România, aproape dublu față de primele trei luni din 2022, arată raportul Colliers CEE Investment Scene Q1 2023.

Sectorul industrial și logistic a fost dominant în România în primul trimestru al anului 2023 în ceea ce privește activitatea tranzacțională, cu o pondere de circa 50% din volumul total al investițiilor, urmat de spațiile de birouri (40%).

În mod similar, la nivelul Europei centrale și de Est, sectorul industrial și logistic și-a recâștigat locul de lider în fața sectorului birourilor și al retailului în primul trimestru al anului.

București are unul dintre cele mai mari randamente investiționale din regiune pentru sectorul industrial (7,5%), față de cel mult 4,75% în Praga, 5,25% în Varșovia sau 6% în Budapesta.

Volumele de investiții din Europa Centrală și de Est au scăzut cu aproape 57% față de primul trimestru din 2022, până la aproximativ 1,3 miliarde de euro, un volum mai bun decât rezultatele din alte regiuni ale Uniunii Europene, unde scăderea de la un an la altul a fost de 62%.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: Valoarea tranzacțiilor din Europa emergentă a fost de 80,5 miliarde euro

- Publicitate -

7 din 10 români cred că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online

7 din 10 români consideră că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online decât unul tradițional,...

Lidl deschide un nou magazin în orașul Sânnicolau Mare, județul Timiș

Lidl deschide un magazin în Sânnicolau Mare, județul Timiș, pe data de 15 aprilie. Acesta este situat pe Calea...