Tranzacții imobiliare de 1,2 miliarde euro sunt în diverse stadii de negociere

De la începutul anului, volumul tranzacțiilor cu active imobiliare a totalizat peste 600 milioane euro

Apetitul pentru investiții în active imobiliare rămâne la cote înalte, în prezent existând în diverse stadii de negociere tranzacții cu active ce au o valoare cumulată de circa 1,2 miliarde euro, arată datele Cushman & Wakefield Echinox.

De la începutul anului, volumul tranzacțiilor cu active imobiliare a totalizat peste 600 milioane euro, din care 315 milioane euro reprezintă volumul tranzacționat în primul semestru.

În perioada iulie – august, caracterizată o perioadă cu o activitate mai scăzută, au fost închise tranzacții de circa 300 de milioane euro.

În prima jumătate a anului, clădirile de birouri au fost cele mai tranzacționate active, cu 65% din volum, acestea fiind urmate de proprietățile de retail (17%) și din domeniul hotelier (6%).

Cea mai mare tranzacție înregistrată în primul semestru a fost achiziția de către grupul austriac S Immo a Expo Business Park, proiect de birouri cu o suprafata inchiriabila de 41.500 mp.

În plus, grupul maghiar Indotek și-a continuat expansiunea pe piața imobiliară românească prin achiziția a două clădiri de birouri situate in centrul si in nordul capitalei.

De altfel, cele mai multe tranzacții înregistrate în 2022 au avut ca obiect active situate in București, care a atras 83% din volumul total al investițiilor.

CITEȘTE ȘI: Central District Lagoon City, dezvoltare imobiliară „mamut” în București

- Publicitate -

Ultimele

Piața jucăriilor din România, nivel record de peste 1,7 miliarde lei în 2022

Cifra de afaceri a pieței de jucării din România (producție & comerț) a crescut cu 14% față de 2020...