Tranzacții de peste 1,1 miliarde de dolari în primul semestru al anului

Trending

Activitatea de tranzacționare de pe piața locală a revenit puternic în primul semestru al 2021, cu un total de 69 de tranzacții, arată EY.

Este o creștere de 19% față de aceeași perioadă a anului trecut. Totuși, în pofida volumului mai mare de tranzacții, valoarea estimată a acestora a crescut cu doar 4%, la 1,1 miliarde dolari.

Acest lucru se datorează unei scăderi de 12% – până la 13 milioane USD – a mediei ofertelor de dimensiuni sub 100 milioane USD.

Cea mai mare tranzacție din această perioadă a fost achiziția Hermes Business Campus, de către fondul de investiții Adventum Quantum, pentru 146 milioane USD.

Urmează achiziția Crucea Wind Farm, cu o capacitate de 108 MW, de către Hidorelectrica. Surse din piață o estimează la aproximativ 120-160 milioane dolari.

Cine sunt investitorii de pe piața românească

Investitorii strategici continuă să fie principalii jucători de pe piața românească de M&A, reprezentând 94% din tranzacții.

România a rămas o destinație investițională atractivă pentru străini, cu tranzacții cu investitori din afara României (31) reprezentând 45% din total.

Tranzacțiile domestice (34) au crescut cu 31% față de S1 2020 și au reprezentat puțin sub jumătate din toate tranzacțiile.

Cei mai activi investitori au fost din SUA (6 tranzacții), Germania (3 tranzacții), urmați de cei din Ungaria, Franța, Italia și Irlanda cu câte 2 tranzacții fiecare.

Cele mai active sectoare după volumul tranzacțiilor au fost tehnologia (14 tranzacții), imobiliare (10), produse industriale (10), energie electrică și utilități (6) și asistență medicală (6).

În ceea ce privește valoarea anunțată a tranzacției, sectorul energiei electrice și al utilităților a atras cea mai mare parte a investițiilor, urmat de imobiliare.

- Publicitate -

Ultimele

Românii au făcut mai puține comenzi de mâncare gătită în 2022

Numărul lunar de comenzi pentru mâncare gătită a scăzut de la 4,4 în 2021, la 3,3, anul trecut, arată...

Trebuie să citești