Tranzacții de aproape 900 milioane euro pe piața imobiliară în 2021

Valoarea totală a investițiilor imobiliare în 2021 s-a apropiat de 900 milioane euro, mai bine de o treime din suma tranzacționată fiind înregistrată în ultimele trei luni ale anului.

Sectorul de retail a fost dominant în ceea ce privește tranzacțiile, cu o pondere de 48% din volumul total al investițiilor din ultimul trimestru.

Urmează spațiile industriale și logistice (29%) și birourile (17%).

Mai mult, trimestrul 4 din 2021 s-a dovedit a fi unul dintre cele mai bune trimestre din istoria recentă, înregistrând o valoarea totală a investițiilor imobiliare de 342 milioane euro.

Este o creștere de aproape 400% față de nivelul de sub 70 milioane euro din perioada similară a anului trecut.

În plus sunt mai multe tranzacții în negociere pe aceste categorii de produse, care au început în 2021 și urmează să fie încheiate anul acesta.

Cele mai importante tranzacții imobiliare din 2021

CTP a cumpărat portofoliului industrial al Helios Phoenix (150.000 mp) pentru aproximativ 75 milioane euro, fiind una dintre cele mai mari tranzacții industriale și logistice din ultima vreme.

Proprietarii lanțului românesc de bricolaj Dedeman au cumpărat cel mai recent proiect de birouri al Atenor, Dacia One, pentru aproximativ 50 milioane euro.

CITEȘTE ȘI: România, între țările din Europa Centrală și de Est cu tranzacții imobiliare în creștere

- Publicitate -

Ultimele

HalfPrice ajunge la trei magazine în România, după deschiderea unității din București

Retailerul polonez HalfPrice a ajuns din această lună la trei unități pe plan local după ce a deschis cel...