Tranzacții de aproape 300 milioane euro pe piața imobiliară locală, în 2021

Valoarea totală a tranzacțiilor cu active imobiliare comerciale din România s-a ridicat la 298 milioane euro în prima jumătate a anului 2021, arată Cushman & Wakefield Echinox.

Este o scădere cu 23% față de perioada similară a anului precedent, piața fiind susținută în primul rând de revenirea apetitului investitorilor austrieci pentru imobile de birouri.

Astfel, cele mai importante trei tranzacții din primul semestru au fost parafate de investitori din Austria care s-au extins pe piața birourilor din București.

Austriecii au achiziționat imobilele Campus 6.2 & 6.3 (S Immo), The Light One (Uniqa RE) și Bucharest Financial Plaza (Immofinanz).

Cele trei tranzacții, cu o valoare cumulată de circa 189 de milioane euro, reprezintă o cotă de 63% din volumul tranzacționat în prima jumătate a anului.

Următoarea clasă de active în preferințele investitorilor o reprezintă spațiile industriale și logistice, sector în care CTP și Globalworth și-au extins portofoliile.

Grupul suedez Oresa Ventures a achiziționat proiectul Solo Parc, cel mai mare parc logistic din Iași. Per total, segmentul industrial și logistic a atras 24% din capital.

În ceea ce privește sectorul hotelier, acesta a consemnat două tranzacții în București cu o valoare cumulată de circa 21 mil. euro (7%).

Cea mai importantă este vânzarea hotelului Ramada Majestic de pe Calea Victoriei care a atras un nou investitor pe piața locală, respectiv compania elvețiană Visionapartments.

Sectorul de retail a fost cel mai puțin activ în prima jumătate a anului, fiind tranzacționate doar spații comerciale individuale.

Per total, în primul semestru au fost tranzacționate 24 de proprietăți generatoare de venituri cu o valoare medie de 12 milioane euro.

- Publicitate -

Veniturile din mineritul Bitcoin, vârf de 107 milioane de dolari într-o zi

Veniturile zilnice din mineritul Bitcoin au atins un maxim istoric de 107,7 milioane de dolari în ziua înjumătățirii recompenselor,...

Principalii dezvoltatori imobiliari au început să-și consolideze portofoliile de terenuri

Principalii dezvoltatori imobiliari din România au început să-și consolideze portofoliile de terenuri, iar 2024 se anunță un an foarte...