Pandemia a schimbat foarte mult nu doar percepția referitoare la munca online, la cursuri și la stilul nostru de viață, dar ne-a arătat cât de ușor și de practică poate fi casa noastră.
Foarte multe persoane încă muncesc de acasă și multe altele se gândesc cum să devină antreprenor sau freelancer pentru a avea mai multă libertate, în a petrece mai mult timp, acasă.
Totuși, acest lucru, cu munca de acasă, necesită un spațiu adăpat, potrivit, pentru a te putea pune în acea stare de lucru, în timp ce, la finalul programului, să te poți detașa de acest spațiu.
Și pentru că foarte multe persoane nu locuiesc în spații foarte mari, cu multe posibilități, lucruri se complică. Însă, chiar și un spațiu relativ mic se poate transforma într-un practic, modern și spectaculos cu aceste sfaturi.
Iată, deci de ce să ții cont în amenajarea biroului tău, de acasă.
Găsește acel spațiu potrivit
Dacă locuiești la casă, lucrurile s-ar putea să fie mai simple, pentru că ai mai multe variante de care te poți folosi. Dacă nu vrei să îți amenejaezi o cameră întreagă, pentru acest lucru, atunci poți alege doar un colț, un palier, mansarda, sau chiar sub scări.
Aici ai nevoie de un birou, un scaun și un raft deasupra, pentru a-ți pune lucrurile de care te vei folosi. Nu uita, de conexiunea la internet, să fie una bună.
Dacă locuiești la apartament, iar spațiul tău este limitat, cel mai probabil că, vei alege camera cea mai spațioasă, precum sufrageria, pentru a amenaja acest spațiu. Împarte spațiul în 2 și delimitează cu un raft tip biblioteca sau chiar cu canapeaua.
Pentru a te asigura că aceasta se va potrivi ambelor spații, folosește-te de huse canapele de pe CasaMoise.ro, pe care le poți alege în culorile și modele preferate.
Adu lumină
Preferabil ar fi să ai parte, în timpul orelor de lucru de lumină naturală, dar în cazul în care acest lucru nu este posibil, alege să te folosești de lămpi cu picior sau lămpi de birou care să te mențină prezent în ceea ce ai de făcut.
În cazul în care vei munci într-un spațiu neiluminat corespunzător, starea de somnolență dar și productivitatea pot fi scăzute.
Decorează
Decorurile au un rol esențial în starea de bine, deci nu ezita să aduci decoruri în spațiul tău de lucru sau chiar pe biroul tău. Acest spațiu nu trebuie să fie unul anost, și plictisitor, ci unul în care să îți facă plăcere să stai, să creezi, să generezi rezultate.
Adu plante verzi
Dacă spațiul tău primește lumină naturală, atunci poți aduce plante naturale, care vor ajuta foarte mult și la aerul din încăpere. Dacă spațiul tău este unul iluminat cu ajutorul becurilor sau lămpilor, folosește-te de plante artificiale, care vor avea un impact pozitiv asupra stării de bine.
Creează un spațiu pentru depozitare
Indiferent de munca pe care o vei face, vei avea nevoie de diferite instrumente de scris, de agende, de dosare, poate. Așdar, alege un spațiu de depozitare în care să ai la îndemână tot ceea ce îți este necesar dar și să ai un spațiu, mereu organizat și curat.