Transferurile de bani din și către România s-au dublat anul trecut

  • TransferGo a înregistrat la nivel global transferuri de 1 miliard de lire (circa 1,2 miliarde euro) și dublarea numărului de clienți, până la 1,8 milioane;
  • Peste jumătate de milion de  transferuri au fost operate către România prin intermediul companiei în 2019, 80 % prin intermediul aplicației mobile.

TransferGo a intermediat, în 2019, transferuri în valoare totală de 1 miliard de lire sterline la nivel global și dublarea numărului de clienți, până la nivelul de 1,8 milioane. Fluxul de bani către India a crescut cu 150% față de anul 2018, grație parteneriatului cu Ripple. În România, o țară cheie pentru TransferGo, valoarea totală a transferurilor s-a dublat față de anul trecut.

Peste jumătate de milion de transferuri au fost operate către România prin intermediul companiei în 2019. Cele mai multe tranzacții au fost efectuate prin intermediul aplicației mobile, România fiind țara cu cea mai mare rată de utilizare, de 80%.

 „Utilizatorii români se numără printre clienții cei mai fideli ai noștri. În medie, un client român economisește 120 de lei în comisioane care le-ar fi plătit unor bănci, iar durata medie a transferului este de 2,5 ore. În 2020, ne propunem să dublăm baza noastră de clienți la nivel global, dar și în cazul clienților români”, a declarat Marius Nedelcu, Director of Brand Marketing & Market Expansion at TransferGo. 

TransferGo oferă servicii rapide și la costuri mici, sau chiar fără costuri pentru transferurile făcute prin serviciul TransferGO FREE, atât persoanelor fizice, cât și companiilor. La nivel global, compania operează în 55 de țări. Piața globală a remitențelor a depășit 500 de miliarde de euro in 2018, potrivit Băncii Mondiale.

- Publicitate -

Apple devine primul brand din lume evaluat la un trilion de dolari

Apple marchează un moment istoric, devenind primul brand din lume de un trilion de dolari, potrivit clasamentului celor mai...

Consumatorii cheltuiesc mai mult pentru servicii de streaming video

Cheltuielile medii lunare ale gospodăriilor cu platformele de streaming video la cerere au crescut cu aproape 30% față de...