Transferurile de bani din România către Asia au crescut cu aproape 60%

Transferurile de bani pe coridorul România-Asia înregistrează o creștere totală de 58% potrivit datelor TransferGo.

Printre principalele destinații din Asia către care se efectuează constant și recurent transferuri de bani din România se numără Filipine, Pakistan, Nepal și Indonezia.

Acestea sunt coridoare relativ noi pe care se remarcă o activitate de trimitere de bani din țara noastră, fiind pusă pe seama creșterii numărului de angajați de origine asiatică din România.

Suma medie transferată de către aceștia se înregistrează între 50 și 100 euro, reprezentând astfel mai mult de un sfert din salariul minim individual obținut de marea majoritate a acestor angajați.

Valoarea medie a sumei transferate de un român din diaspora către țară se situează în jurul sumei de 500 euro/lună, potrivit datelor TransferGo.

Această valoare reprezintă 1/4 din venitul mediu lunar, estimat la 2000 euro, realizat de un român care lucrează peste hotare în state precum Marea Britanie sau Franța.

TransferGo este prezent pe plan local din 2015, iar la începutul acestui an a raportat o creștere de 50% a fluxului de bani pentru țara noastră aferentă lui 2020.

- Publicitate -

Extreme weather sends breakfast food prices soaring by 55% in a year

The cost of commodities that make up a typical breakfast has soared 55% in a single year, led by...

Prețurile alimentelor pentru micul dejun au crescut cu 55% într-un singur an

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma...