All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

miercuri | 28 octombrie | 2020

TransferGo a ajuns la peste 2 milioane de clienți în 8 ani de funcționare

TransferGo aniversează 8 ani de la înființare și peste 2 milioane de clienți. Platforma facilitează transferurile de bani online în 40 de monede diferite și are acoperire în 66 de țări.

Pe plan local, compania este prezentă din 2015, iar anul trecut, au fost operate prin intermediul ei, peste jumătate de milion de transferuri către România.

În luna aprilie a acestui an, TransferGo a raportat o creștere de 50% a transferurilor către țara noastră, iar începând cu jumătatea lunii august și până la jumătatea lunii septembrie, o creștere de 25% a transferurilor și valorii acestora, comparativ cu lunile de vară, justificată de pregătirile pentru începerea noului an școlar.

Un studiu efectuat de companie în luna iunie a anului trecut, arată că 8 din 10 români au trimis sau au primit bani în ultimele trei luni, iar marea majoritate a tranzacțiilor au loc între membrii unei familii.

- PUBLICITATE -

De asemenea, același studiu arată că mai mult de 1 din 3 români trimit sau primesc un transfer de bani cu scopul de a cumpără ceva online sau pentru a își acoperi cheltuielile traiului de zi cu zi.

Și din România pleacă bani în străinătate

În ultima perioadă, cifrele indică și o dezvoltare a canalului de transferuri digitale de bani din interior către exteriorul țării.

Astfel, la începutul lunii septembrie, numărul de transferuri de bani prin aplicația TransferGo crește și în sens invers, din țară către tinerii români plecați la studii peste hotare.

Însă nu doar familiile studenților români trimit bani peste hotare. Reprezentanții companiei au observat, de asemenea, o creștere a transferurilor de bani către continentul asiatic, pusă pe seama afluxului de imigranți din Asia spre România, ca o soluție la criza forței de muncă de pe plan local, imigranți care trimit bani către familile lor.

- PUBLICITATE -