Transelectrica derulează investiții de peste 270 milioane lei în Moldova

Transelectrica deruleazã investiții masive în infrastructura energetică din zona Moldovei, care contribuie la evacuarea energiei regenerabile din Dobrogea.

Se aflã în proces de modernizare și retehnologizare stații precum Stâlpu, Focșani Vest, Smârdan, Munteni, Bacãu Sud și Roman Nord, investiții însumate de peste 270 milioane lei.

Modernizarea și retehnologizarea stațiilor din zona Moldovei este coordonatã cu proiecte de construire a unor noi linii electrice aeriene de înaltã tensiune.

Printre acestea se numără LEA 400 kV Cernavodã – Stâlpu, proiect cu o cofinanțare europeanã de peste 27 milioane euro și LEA 400 kV Gutinaș – Smârdan.

La Stâlpu va fi construită o nouă stație de 400 kV prin care se va asigura conectarea Liniei Electrice Aeriene (LEA) 400 kV Cernavodă-Stâlpu. 

Lucrările derulate în Stația Stâlpu au o valoare de peste 58 de milioane lei, urmând a fi încheiate în cursul anului viitor.

Totodatã, Stația 400/110/20 kV Smârdan va asigura racordarea noii Linii Electrice Aeriene de 400 kV dintre Gutinaș și Smârdan. Proiectul de retehnologizare are o valoare de peste 107 milioane de lei și urmeazã sã fie finalizat în cursul anului 2024.

În același timp, modernizarea Stațiilor Bacău Sud și Roman Nord, o investiție de peste 38 de milioane de lei ce va fi finalizată în cursul acestui an, completează proiectul major al Axului 400 kV Moldova.

O altă lucrare importantă pentru creșterea siguranței în alimentare a consumatorilor din zona de sud a Moldovei, este modernizarea Stației Focșani Vest, o investiție de peste 22 milioane lei.

Tot în acest an, urmează sã fie încheiate și lucrările de retehnologizare a Stației Munteni, o investiție de peste 45 milioane lei.

- Publicitate -

Ultimele

4 din 10 angajați sunt nemulțumiți de salariu și jumătate cred că este ok

Un procent 39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor,...