Tramvaie noi pentru transportul public din Arad, Craiova și Botoșani

Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest şi Primăria Municipiului Arad au semnat contractul prin care va fi asigurată finanţarea pentru opt tramvaie noi, modernizarea altor 20 de tramvaie din parcul auto actual şi lucrări de infrastructură pentru calea de rulare.

Proiectul prevede achiziționarea a 8 tramvaie noi, eficiente energetic, de capacitate medie, modernizarea a 17 tramvaie seria GT6 și 3 tramvaie seria GT8, respectiv achiziționarea unui sistem electronic de taxare (e-ticketing) şi de management al traficului – panouri de informare, sistem de localizare automată a vehiculelor (AVLS) și managementul flotei, camere CCTV la bord şi un sistem acustic de informare a călătorilor la bord.

De asemenea, va fi reabilitată linia cale de tramvai și rețeaua aeriană de contact aferentă pe o lungime de 3,2 kilometri.

17 tramvaie și pentru municipiul Craiova

7 tramvaie, cu lungimea de 25 metri, care vor deservi rutele de transport public din municipiul Craiova (ruta 100 – 10 tramvaie, ruta 101 – 3 tramvaie şi ruta 102 – 4 tramvaie), vor fi achiziţionate cu fonduri europene asigurate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Obiectivul proiectului îl reprezintă promovarea mobilităţii urbane durabile prin crearea unui sistem de transport public eficient, ecologic şi modern în municipiu. Valoarea finanţării nerambursabile este de 167.260.397,30 lei, iar perioada de implementare – de 48 de luni.

Călătorii din Botoșani vor circula cu 9 tramvaie noi

În municipiul Botoşani, transportul public de călători va fi suplimentat cu 9 tramvaie, cu lungimea de 18 metri (ruta 101 – 5 tramvaie şi ruta 102 – 4 tramvaie), care vor fi achiziţionate cu fonduri europene.

Investiţia, în valoare de 71.626.563,49 lei, va fi implementată de MDRAP (în calitate de lider de parteneriat) şi municipiul Botoşani (în calitate de partener).

- Publicitate -

Veniturile din mineritul Bitcoin, vârf de 107 milioane de dolari într-o zi

Veniturile zilnice din mineritul Bitcoin au atins un maxim istoric de 107,7 milioane de dolari în ziua înjumătățirii recompenselor,...

Principalii dezvoltatori imobiliari au început să-și consolideze portofoliile de terenuri

Principalii dezvoltatori imobiliari din România au început să-și consolideze portofoliile de terenuri, iar 2024 se anunță un an foarte...