Traficul de date mobile a crescut de aproape 300 de ori în ultimii zece ani

Traficul de date mobile, la nivel global, a crescut de aproape 300 de ori, din 2011 și până în prezent, arată Ericsson Mobility Report.

Raportul estimează că 5G va deveni cea mai rapidă generație de tehnologie mobilă implementată până în prezent, iar până la finele anului vor exista aproape 660 de milioane de abonamente 5G.

Creșterea se datorează cererii peste așteptări din China și America de Nord, determinată parțial de scăderea prețurilor dispozitivelor 5G.

Totodată, în trimestrul al treilea al anului 2021, numărul abonamentelor 5G de la nivel global s-a majorat cu 98 de milioane, față de 48 milioane de noi abonamente 4G.

Astfel, se estimează că peste 2 miliarde de oameni vor avea acoperire 5G, la sfârșitul anului curent.

Mai mult, până în 2027, 5G ar putea să devină principala tehnologie de acces la servicii mobile prin abonament, la nivel global.

De asemenea, tot până în 2027, aproximativ 50% din toate abonamentele mobile de la nivel mondial ar urma să fie pentru servicii 5G, acoperind 75% din populația lumii.

Rețelele 4G LTE au dus la creșterea vânzărilor de telefoane smart

Începând cu anul 2011, implementarea rețelelor 4G LTE a fost esențială pentru generarea celor 5,5 miliarde noi conexiuni pe smartphone la nivel global.

Mai mult, a contribuit la apariția pe piață a peste 20.000 de modele diferite de dispozitive 4G.

Totuși, telefoanele 5G reprezintă astăzi 23% din volumele globale, față de 8% cât reprezentau telefoanele 4G la momentul respectiv.

Traficul de date mobile crește continuu

Traficul de date din rețelele mobile a crescut cu 42% față de anul precedent, ajungând în trimestrul 3 din 2021, la aproximativ 78 de exabiți (EB).

Numai în trimestrul al treilea, traficul de date mobile a fost mai mare decât volumul generat vreodată până la sfârșitul anului 2016.

Noile estimări arată că traficul total de date din rețelele mobile poate ajunge la 370 EB până la finele anului 2027.

- publicitate -