Trafic aerian record pe Aeroportul Otopeni

Compania Națională Aeroporturi București a înregistrat, în primele șase luni ale anului 2016, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București-Băneasa Aurel Vlaicu, un trafic aerian de 4.913.979 pasageri și 56.584 mișcări de aeronave (aterizări și decolări).

Din total, pe Aeroportul Henri Coandă s-au înregistrat 4.911.721 de pasageri și 51.149 mișcări de aeronave.

Numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucureștiului în primul semestru din 2016 a înregistrat o creștere relevantă, de 16,5%, față de aceeași perioadă a anului trecut, creându-se astfel premisele atingerii pragului de 10 milioane de pasageri în întreg anul 2016.

Evoluția numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naționale Aeroporturi București devansează semnificativ tendința generală înregistrată la nivel european. Pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat, de asemenea, și o creștere a numărului de mișcări de aeronave, depășind și la acest capitol trendul european. Astfel, în primele șase luni ale anului 2016, numărul mișcărilor de aeronave pe aeroporturile din București a crescut cu 8,6% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În primele șase luni ale anului, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București au operat 37 de companii aeriene, care au transportat pasageri către 92 de destinații.

- publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.